avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pensionare

Buna seara!
Am si eu o problema legata de pensionarea de drept. Sotului meu, de la serviciul resurse umane i s-a comunicat ca in luna mai 2011 va iesi de drept la pensie. I s-a propus ca in luna aprilie 2010 sa iasa in somaj urmand ca la sfarsitul perioadei de somaj sa iasa la pensie. Intrebarea mea este urmatoarea: daca intra in vigoare noua lege a pensiilor pana la sfarsitul perioadei de somaj, ramane acelasi termen de pensionare (mai 2011)? Ce putem face, in cazul in care iese in somaj, pentru a avea garantia ca se va respecta termenul mai 2011 pentru pensionare?
Multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariana chiru , utilizator 21:06, 9 Februarie 2010
Stimata doamna....sotul dumneavoastra ar face bine sa ramana la serviciu ...... asta dintr-un rationament simplu.....sigur ajutorul de somaj e mai mare decat salariul pe care-l primeste. Nu aveti de unde sa stiti care vor fi prevederile din noua lege a pensiilor.....sincer imi suna a situatie ca in proverbul "a dat vrabia din mana pentru cioara din par"
1. Perioada de somaj este perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie si poate iesi la pensie si din somaj.
2. Ce o zice noua lege a pensiilor nu stim pana nu apare in M.O.
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala nesica nesica Buna ziua, As dori sa primesc o consultatie referitor la urmatoarea situatie: Am 58 de ani si un stagiu de cotizare de 37 de ani.In luna decembrie am primit ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare adriana# adriana# Buna ziua am un angajat nascut in 01.03.1951, barbat, cu stagiu de cotizare de 35 ani, cu 20 de ani in gr. a 2 a care cere pensionarea la limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata? Doina Elena Doina Elena Nascut in data de 31.08.1951 - barbat vechime totala in munca 39 ani si 6 luni din care: - 2 ani 11 luni 14 zile in grupa a II-a - 85% - 19 ani 3 luni 16 ... (vezi toată discuția)