avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Reprezint o organizatie sindicala. Membrii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Reprezint o organizatie sindicala. Membrii nostrii ...

Buna ziua,
Reprezint o organizatie sindicala. Membrii nostrii de sindicat beneficiaza de cadouri, in bani, pe suport electronic, din partea organizatiei sindicale. Aceste cadouri sunt oferite cu ocazia sarbatorilor de Paste si Craciun, 8 Martie (pentru femei) si 1 Iunie (pentru copii sub 18 ani ai membrilor de sindicat). Suma este de 300 lei la fiecare sarbatoare.
Doresc sa stiu daca pot sa beneficieze de sume mai mari, fara a avea obligatii fiscale, nici organnizatia sindicala, nici membrii de sindicat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: coss1 , utilizator 19:46, 7 Decembrie 2024
Organizațiile sindicale legal constituite pot acorda din fonduri proprii, ocazional, tichete cadou membrilor proprii care nu au calitatea de angajați ai organizației sindicale.

Legislatia nu prevede absolut nimic referitor la tratamentul fiscal aplicabil în cazul tichetelor cadou date membrilor de sindicat care nu sunt salariați ai acelui sindicat. Cel puțin teoretic, tratamentul fiscal ar trebui să fie cel aplicabil în cazul acordării de tichete cadou salariaților proprii, însă incertitudinea planează tocmai din cauza lipsei unor prevederi concrete în acest sens.
Mai multe detalii :
www.avocatnet.ro/articol_617...
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate lamuri, se impoziteaza tichetele cadou? danielaM1975 danielaM1975 Sunt institutor la o scoala din sect. 3. De sarbatori am primit 14 bonuri cadou in valoare totala de 7 mil., emise de Lic. Decebal. Nu stiu din care motiv am ... (vezi toată discuția)
Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)
Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)