avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns la următoarea ...

Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns la următoarea întrebare? Ce se întâmplă atunci când o persoană singură fără copii are un credit de nevoi personale și decedează?
Cel mai recent răspuns: Ralexandra09 , utilizator 10:13, 12 Decembrie 2024
Buna ziua

Mostenitori nu sunt numai copiii.

Sunt mai multe clase de mostenitori:
a) clasa întâi: descendenții --> copiii, nepotii, stranepotii etc...
b) clasa a doua: ascendenții privilegiați și colateralii privilegiați --> parintii si fratii precum si descendentii fratilor
c) clasa a treia: ascendenții ordinari --> bunicii, stra-bunicii etc...
d) clasa a patra: colateralii ordinari --> verii primari, mătuși, unchi, dar numai până la gradul al patrulea de rudenie, inclusiv

Cine accepta calitatea de mostenitor accepta atat activul (bunurile) cat si pasivul (datoriile).

Daca nu exista mostenitori sau nu arata nici unul dintre ei interesati, atunci se cheama ca mostenirea este vacanta si trece in proprietatea statului (autoritatilor locale).

Prin urmare creditorii se vor indrepta catre cei care primesc calitatea de mostenitor sau catre autoritatea locala, in ambele cazuri acestia fiind reponsabili de plata datoriei numai in masura activului succesoral.
Poate puteti verifica si asigurarea creditului. Acum cam toate bancile incheie si o asigurare avand si clauze de deces. In caz contrar o data cu acceptarea mostenirii acceptati si datoriile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
grupe de mostenitori negut negut Cite grupe sunt de mostenitori si in ce ordine vin la mostenire aceste grupe? multumesc de lamuriri (vezi toată discuția)
Succesiune Mircea1962 Mircea1962 Cum se determină moștenitorii dacă decedatul nu are rude de gradul I în viață? (vezi toată discuția)