Buna ziua,
Am impumutat o persoana cu o suma de bani. Dupa mai multe promisiuni si povesti care nu imi inspira incredere, am decis sa facem un contract de împrumut intre persoane fizice. Acest contract nu este semnat in fata unui notar public sau a unui avocat. Toate transferurile sunt facute intre conturi bancare. Mesajele intre noi atesta amanarea restituirii. Banii au fost dati in mai multe transe, pentru a ajuta persoana in cauza in a isi rezolva din diferite probleme pe care le are. Data de restituire a impurmutului,stipulat in contract,este 15.12.2024. Pare ca nu se va intampla asa, si am decis sa cer ajutorul vostru,in primul rand pentru a intelege ce demersuri sunt nevoite dupa expirarea datei de restituire.
Intrebarea este, ce procedura este de urmat pentru demersurile de incepere a procesului judecatoresc? Credeti ca este o idee buna de a incepe demersurile inainte cu o saptamana de a fii termenul de restituire atins? Va multumesc!
Imprumut
irina_istrate
In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)