avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de imprumut intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de imprumut intre persoane fizice

Buna ziua,
Am impumutat o persoana cu o suma de bani. Dupa mai multe promisiuni si povesti care nu imi inspira incredere, am decis sa facem un contract de împrumut intre persoane fizice. Acest contract nu este semnat in fata unui notar public sau a unui avocat. Toate transferurile sunt facute intre conturi bancare. Mesajele intre noi atesta amanarea restituirii. Banii au fost dati in mai multe transe, pentru a ajuta persoana in cauza in a isi rezolva din diferite probleme pe care le are. Data de restituire a impurmutului,stipulat in contract,este 15.12.2024. Pare ca nu se va intampla asa, si am decis sa cer ajutorul vostru,in primul rand pentru a intelege ce demersuri sunt nevoite dupa expirarea datei de restituire.
Intrebarea este, ce procedura este de urmat pentru demersurile de incepere a procesului judecatoresc? Credeti ca este o idee buna de a incepe demersurile inainte cu o saptamana de a fii termenul de restituire atins? Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Decembrie 2024
CsikyR, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:14, 7 Decembrie 2024
Ordinea este instanță, apoi executor. Onorabil este să așteptați termenul, chiar dacă știți aproape sigur că nu vă veți primi banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere, recuperare imprumut rowatt rowatt Buna ziua! In decursul anilor 2013-2014 am imprumutat o suma de bani, echivalentul a 10000 euro, fractionata in 4 transe unui foarte bun prieten, pentru a ... (vezi toată discuția)
Imprumut irina_istrate irina_istrate In cursul anului trecut, am imprumutat, esalonat, o ruda prin alianta cu sume de bani. Toate imprumuturile s-au efectuat din ianuarie pana in octombrie. La un ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20.000 de euro ... andreea27 andreea27 Buna seara! Supun atenției dvs.urmatoarea situație. Am imprumutat pe cnv cu o suma destul de mare de bani, peste 20000 de euro.Singura dovada a ... (vezi toată discuția)