avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Vreau sa preiau o asociație sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Vreau sa preiau o asociație sportiva

Bună seara!
Vreau sa preiau pentru copilul meu o asociație sportivă și nu înțeleg ce pași trebuie sa urmez și ce acte ar trebui să pregătesc. Va rog daca se poate să mă ajutați cu un răspuns. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:55, 8 Decembrie 2024
Dacă este asociatie sportiva constituita in baza unui contract de societate civila particulara legalizat la notar, undeva la un articol din contract trebuie sa scrie ceva de genul: "Cu aprobarea unanima a membrilor asociati pot fi cooptati in asociatie si alti membri care indeplinesc conditiile minime stabilite prin hotararea Adunarii asociatilor."
Deci discutați cu asociatii și administratorul acelei asociatii, apoi dumneavoastră și alte câteva persoane depuneți cereri de primire în acea asociatie, cereri care ulterior vor fi discutate, aprobate sau respinse în adunarea generală.
Pentru a va familiariza cu modul de organizare si functionare al unei astfel de asociatii sportive, puteți sa le solicitati lor o copie dupa contract sau sa citiți un model de contract la adresa urmatoare: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Preluare asociatie(ong) Tutumaria Tutumaria Buna ziua, Doresc sa preiau o asociatie alaturi de alti 2 parteneri. Prima problema intampinata a fost faptul ca unul din actualii membrii era plecat in ... (vezi toată discuția)
Preluare ong olga2011 olga2011 Am gasit o asociatie non profit pe care as putea sa o preiau eu cu inca doua colege.nu stim care sunt pasii pe care trebuie sa-i parcurgem .Sigur am dori sa ... (vezi toată discuția)