avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

1. Lucrez la un punct de lucru al unei societati, unde trebuie sa depun demisia?
2. La aceasta societate lucrez de aprox 3 luni dar nu am primit inca nici un contract de munca. Ce sa fac in cazul in care patronii nu mi-au facut contract de munca?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: anca_diana , utilizator 12:25, 2 Noiembrie 2006
1. demisia se depune la angajator, la sediul central. punctul de lucru nu are personalitate juridica.
2. chiar daca nu v-au incheiat in forma scrisa contractul de munca, acesta este valabil, deci forma scrisa a demisiei si respectarea termenului de preaviz sunt obligatorii.
Referitor la contractul de munca, intrebarea este, daca nici macar nu mi-au dus cartea la fortele de munca si platit toate obligatiile care le revin fata de stat? Deci doar am semnat un contract dar nu l-am vazut vizat de fortele de munca. I acest caz am "lucrat la negru" Ce trebuie sa fac?
Imi cer scuze ca m-am exprimat gresit
Ai posibilitatea de a sesiza ITM-ul, in vederea aplicarii sanctiunii contraventionale cnf. art.276 lit. e, precum si a instantei, in cazul recuperarii drepturilor. Contractul de munca, desi este obligatorie incheierea acestuia, de catre angajator, in forma scrisa, este o conditie ad probationem si nu ad validitatem, ceea ce rezulta ca acesta va exista, fiind prezumata incheierea lui pe durata nedeterminata. Dovada existentei acestuia se va face prin orice mijloc de proba, cu cerinta ca inscrisul probator sa fie incheiat in tot atatea exemplare originale cate parti sunt; in cazul neindeplinirii acestei cerinte, actul este lipsit de putere probatorie, dar poate servi ca un inceput de dovada scrisa, ce poate fi completat cu alte mijloace de proba, precum martori si prezumtii. Succes ;)
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2006
neo21, utilizator
ai semnat un contract de munca? daca da cand?
Da, am semnat un contract in august dar mi-au cerut sal semnez in alb motivand ca trebuie completat la camera de munca si nu am primit nici pana in ziua de azi contractul completat

Alte discuții în legătură

Valabilitatea legala a unui contract donatie scris de mana GSA GSA In 1994 tata si mama mi-au donat un apartament in Bucuresti printr-un Contract scris de mana. Acest Contract este semnat de inca 2 martori prezenti atunci, de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca neinregistrat la i.t.m. dandyd dandyd Buna ziua tuturor ! Am si eu o problema: sotia mea lucreaza la o firma de aprox. un an si patru luni . In momentul angajarii a semnat un contract de munca pe ... (vezi toată discuția)
Am lucrat trei luni si nu am fost platit, cum imi pot recupera banii? bogdaniciu bogdaniciu buna ziua am si eu o banala intrebare :) cum procedez sa-mi recuperez banii (salariul) de la o firma de constructii unde am lucrat 3 luni pe degeaba ... (vezi toată discuția)