avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua,o persoana in varsta de 75 ani cu pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua,o persoana in varsta de 75 ani cu pensie minima si ...

Buna ziua,o persoana in varsta de 75 ani cu pensie minima si cu cod boala M16 si multe probleme cardiace poate beneficia de pensie,?Am depus dosar si mi-a fost refuzat.Cunosc cazuri in care od-na afost operata de cocsatroza si merge ca o adolescenta si beneficiaza de indemnizatie cum e posibil?persoana pt care intreb de-abia se deplaseaza pana la baie.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:00, 9 Decembrie 2024
Cred ca amestecati notiunile de pensie de limita de varsta cu indemnizatia de handicap.
Daca nu a indeplinit conditia de stagiu minim de cotizare prevazut de lege nu poate beneficia de pensie de limita de varsta.
De pensie de invaliditate nu mai poate beneficia pe motiv ca indeplinit conditia de varsta pentru pensie cde limita de varsta.
Se intelege ca beneficiaza de indemnizatie de handicap.
Detalii despre pensia de invaliditae si despre indemnizatia de handicap:

[ link extern ]
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate dupa pensie pentru limita de varsta? mar24a mar24a Buna ziua,se mai poate beneficia de pensie de invaliditate daca o pers beneficiaza deja de pensie de limita de varsta? boala a parut si internarile sunt dupa ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap pisicheru pisicheru Va rog ,ce drepturi la indemnizatie trebuie sa am daca am grad de handicap grav cod boala G20 ;F01, cod handicap 6,acum am doar 293 ron.Am avut grad accentuat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dorotheea dorotheea O persoana, a avut pensie de boala, ( cardiaca), o perioada de ani (in perioada 1992-1998), gradul 2, dupa care a fost pensionata pentru limita de ... (vezi toată discuția)