avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am fost casatorita si sotul a decedat, apoi m-am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am fost casatorita si sotul a decedat, apoi m-am recasatorit. Acum ...

Am fost casatorita si sotul a decedat,apoi m-am recasatorit..acum vreau sa divortez.
Pot sa revin la numele sotului decedat sau trebuie numele de fata?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 09:18, 11 Decembrie 2024
Dvs reveniti la numele avut înainte de căsătorie, deci numele după sotul decedat.
Doar daca vreti, puteti reveni la numele de fata.
În urma divorțului nu puteți reveni decât la numele pe care il aveați la momentul încheierii căsătoriei, adică cel al soțului decedat. Dacă doriți, puteți face ulterior o schimbare de nume pe cale administrativă.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la numele de fata florena01 florena01 buna ziua. as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema. multumesc.: am divortat in 2009 si am pastrat numele sotului la presiunea acestuia de a se ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume in urma divortului onutza30 onutza30 buna ziua,am si eu o intrebare:sunt divortata din 2003 si dupa divort trebuia sa revin la numele avut anterior,bineinteles ca nu am facut-o,acum as vrea sa imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, schimbare nume in italia gabi20 gabi20 am primit cetatenie italiana de curand, si as vrea sa stiu cum trebuie sa procedez in continuare,am fost instiintata ca trebuie sa revin la numele dinaintea ... (vezi toată discuția)