Mama dorește să divorțeze de soț, au facut rata la casa de cand s-au casatorit si rata a fost achitata pe jumatate. Se poate face ceva pentru a ramane doar ea cu rata, sau sa isi recupereze din plati ? Trebuie sa o predea bancii si pierd tot amandoi daca divorteaza?
E mai complex calculul. Pentru ca imobilul azi valoreaza probabil mai mult decat atunci cand l-au cumparat si in plus creditul nu este pentru toata valorea pentru ca sigur au platit si un avans.
Sunt mai multe variante:
1. unul dintre soti ramane cu imobilul. Il despagubeste pe celalalt proportional cu cota-parte care i se cuvine si in raport cu ce procent din imobil s-a achitat pana acum si preia creditul. Insa pentru asta trebuie sa aiba suficienti bani sa il despagubeasca pe celalalt si sa se incadreze in condiitile de creditare impuse de banca.
2. vand imobilul. din pretul obtinut prin vanzare achita ce a mai ramas din credit si apoi impart diferenta. e nevoie de acordul bancii dar se obtine fara probleme.
Partaj la divort
nicoloeta2006
sunt casatorita si am luat decizia sa divortez ptr anumite brobleme de familie.am cu actualul sot o casa cu imprumut ipotecar dupa divort ci la partaj ce se va ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
jovana
Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti: impreuna cu fostul sot am achizitionat un apartament platind un avans de 9200euro, restul fiind credit. La credit fostul ... (vezi toată discuția)