avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi rau platnici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi rau platnici

Buna ziua,

Am facut contract de inchiriere pe 6 luni, pentru un apartament de 2 camere, pe care l-am inregistrat la ANAF.
Initial chriasii mama si fiu, mi-au spus ca lucreaza amandoi. Mama a mentionat ca are nevoie de resedinta in localitate pentru a lua un loc de munca permanent, dar ca va pleca pentru cateva luni, sa isi viziteze sotul care lucreaza in UE. Sotul doamnei a fost si el inclus in contact cand a venit in vizita in Romania, ambii soti avand acum domiciliul de resedinta in apartamentul meu.
In acest moment doamna e plecata la sot in UE iar singurul locatar al apartamentului meu e fiul lor, care intre timp si-a pierdut jobul si e restant la plata chiriei pe 2 luni. In plus a intarziat la plata utilitatilor si intretinerii cateva luni, acestea fiind platite la insistentele mele de catre parinti.
Am contactat chiriasa, si i-am cerut sa plateasca chiria restanta, ea spunand ca e treaba fiului dansei. Fiul doamnei, nu raspunde la mesaje nici cat doamna.
Ce optiuni am inainte sa apelez la justitie? Contractul expira luna viitoare.
Pot sa debransez utilitatile la expirarea contractului?
Cum pot recupera datoriille restante daca 2 chiriasi sunt in afara tarii iar fiul nu are loc ce munca.

Multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
eugbad, utilizator
Buna ziua,
Notificati chiriașul cu privire la rezilierea contractului inainte de termen pentru neplata utilitatilor/ chiriei /nerespectarea clauzelor contractului.
ulterior puteti formula actiune in instanta pentru evacuare pe procedura simplificata.
Recomand sa contactati un avoct, cel putin pentru redactarea notificarii si trimiterea acesteia precum si pentru redactarea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament expirat, chiriasul nu vrea sa plece Gheorghe_Ionita Gheorghe_Ionita Contract apartament expira la sfarsitul lunii Iulie , chiriasul locuieste in alt judet, dar are mobila in apartament. Nu mai plateste de 1 luna si refuza orice ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)
Inchirieri - chiriasul are restante la plata chiriei si la plata utilitatilor juna juna Am inchiriat un ap cu contract si chiriasii nu au mai platit chiria si au mari restante la lumina si intretinere. Unul a plecat si m-a anuntat si al doilea ca ... (vezi toată discuția)