avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, sotul meu a decedat,casa este dobandita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, sotul meu a decedat,casa este dobandita inainte de ...

Buna ziua, sotul meu a decedat,casa este dobandita inainte de casatoria noastra, contul din banca este deschis dupa casatoria noasta, la succesiune vin eu sotie supravietuitaoare si fiul lui din prima casatorir, care sunt cotele care se cuvi fiecaruia
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 10:48, 13 Decembrie 2024

Avocat Lăzăruţiu Lucian a scris:

Buna ziua.

Casa 1/4 dvs, 3/4 fiul
Pe cont el vine doar pe 1/2 tatalui, 1/2 e al dvs.
Deci el va avea la final 3/8 din bani si dvs 5/8.

Notara a trecut la masa succesorala cota de 3/4 fiului si 1/4 sotie supravietuitoare in conditiile in care bani la banca i am pus impreuna,
Pai astea sunt cotele legale. Sunt în Codul civil.
Art. 972 Cod civil
(1) Cota soţului supravieţuitor este de:
a) un sfert din moştenire, dacă vine în concurs cu descendenţii defunctului;
Ultima modificare: Miercuri, 11 Decembrie 2024
raluk0207, utilizator
cotele sunt corecte asa cum au fost trecute, problema e din ce e compusa masa succesorala, ca ar trebui sa fie doar jumatate din suma, nu suma intreaga, daca spuneti ca ati contribuit impreuna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și ați fost de acord? Fără acceptul dumneavoastră, notarul ar fi oprit procedura, urmând să devină competentă instanța de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la mostenire ...elena ...elena Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mikid mikid Va rog sa ma informati in legatura cu un caz de succesiune. Sotul decedat, sotia in viata nu este trecuta in contractul de apartament ca si coproprietar, fiul ... (vezi toată discuția)
Cota parte sot supravietuitor Justitiarul711 Justitiarul711 O persoana se casatoreste iar in timpul casatoriei dobandeste o locuinta. Din casatorie rezulta 2 copii. Sotul decedeaza iar sotia ramasa in viata se ... (vezi toată discuția)