avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Sunt proprietaria unui apartament dintr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Sunt proprietaria unui apartament dintr-un bloc de ...

Buna ziua!
Sunt proprietaria unui apartament dintr-un bloc de 20 de apartamente.
Apartamentul este locuit de fiica mea impreuna cu sotul ei.
Intrebatea mea este:ginerele meu poate sa devina presedinte de bloc nefiind proprietar ?
Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 07:01, 14 Decembrie 2024
Buna ziua

Nu, conform legii 196/2018 nu poate.

Art 56, alin 1: Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.

Legea 196/2018 defineste membrul asociatiei de proprietari (art 2, lit o) drept proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociație.
In realitate poate deveni presedintele asociatiei chiar daca nu este proprietar si deci nu este perfect legal.
Cand nu doareste nimeni si nu are cine... e mai bine unul ilegal decat deloc.

Erau postate chiar aici link cu discutiile inregistrate la parlament la dezbaterile de modificarea legii in care voia sa permita prin modoficari sa fie presedinte orice persoana doar sa aiba studii superioare.
Nu s-a mai modificat nimic... au facut comisiile sa ia niste bani in plus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! președintele de bloc al unei asociații de proprietari ... davidmirela davidmirela Bună ziua! Președintele de bloc al unei Asociații de proprietari trebuie sa fie proprietar în acel bloc sau poate fi și din alt bloc sau localitate? Va ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari Barbarosa Barbarosa Salutare, Sunt presedinte de asociatie de proprietari de vreo 10 ani si acum mi-am schimbat apartamentul cu un altul situat la scara alaturata, adica in ... (vezi toată discuția)
Coproprietar eugarizan eugarizan Presedintele aociatiei de proprietari si a dat demisia in urma cu vreo 2 luni si acum cautam un inlocuitor cand se v a da voie vom convoca adunarea generala , ... (vezi toată discuția)