avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie de proprietari

Salutare,
Sunt presedinte de asociatie de proprietari de vreo 10 ani si acum mi-am schimbat apartamentul cu un altul situat la scara alaturata, adica in cadrul altei asociatii de proprietari (la noi in bloc fiecare scara are identitate juridica separata). Bine, sunt un presedinte mai rebel si care lucreaza pe aproape nimic.
Intrebarea este simpla: pot sa-mi pastrez statutul de presedinte sau nu? Pe vremuri am avut o experienta neplacuta cu fostul presedinto-administrator-cenzor si acum cam bazaie lumea ca plec sa nu o pateasca din nou, dar eu nu vreau sa fac vreo infractiune.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:20, 27 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai puteți fi președinte.

Legea 196/2018
Art. 2
o) membru al asociației de proprietari - proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociație;
Art. 56.
(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale. Președintele poate delega, pentru cel mult 90 de zile pe an, atribuțiile sale unui membru al comitetului executiv, fără a fi exonerat de răspundere juridică.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
Geanina DRIAN, Avocat
Da, legea nu va mai permite să fiți președinte al asociatiei.
Este posibil ca oamenii din bloc să aibă probleme în viitor dar asa este legea.
Faceti asociatie comună si se rezolva.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Raspunsul l-ati dat dv
Daca fiecare scara are identitate juridica separata,logic ca dv nu mai aveti cum sa va pastrati statutul de presedinte de asociatie al scarii de unde v-ati mutat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! poti fi presedinte al unei asociatii daca nu esti ... Ion88 Ion88 Buna ziua! Poti fi presedinte al unei asociatii daca nu esti proprietar al unui apartament al acelei asociatii,dar locuiesti acolo si ai domiciliul acolo? (vezi toată discuția)
Procedura demisie presedinte asociatie proprietari stanciu4444 stanciu4444 Buna ziua, Care este procedura demisiei unui presedinte de asociatie proprietari ? Ce trebuie scris, ce trebuie afisat, cui trebuie predat ? Multumesc (vezi toată discuția)