R. a scris:
Ma ingrijoreaza insa punctele 2 si 3 din raspunsul Andreei. Mai ales 2.
Da, si pe mine, chiar daca am dat cu capul cum s-ar zice de zidul format din multitudinea si ardoarea cu care unii sustin asta.
Fac o paranteza: suntem perceputi uneori ca slab pregatiti, verosi, neseriosi, cum mai vreti voi. Atata timp cat nu pui umarul alaturi de ceilalti sa iti construiesti imaginea, ce pretentii sa mai ai?
Aici nu ti-as da in totalitate dreptate. In fond, imaginea unui avocat se creaza fata de clienti si fata de public, lucru care nu cred ca tine de prezenta in organizarea profesiei (nici la adunari si nici in organele profesionale). Un avocat bun cred ca este bun indiferent ca nu se implica in propria profesie, la fel cum altul e prost indiferent cum.
Atata timp cat umbla vorba ca avocatul in penal este platit cu portbagajul, ca avocatul in comercial nu iti taie chitanta, ca avocatul in orice nu isi citeste dosarul... si cum toate astea vin de la clientii nostrii prin Radio Erevan, breasla este slaba, slabita.
E drept ca eu sunt destul de departe de chestiile astea pentru ca nu fac litigii si daca stau sa ma gandesc am numai clienti straini, dar cert e ca gura lumii cea spurcata o sa existe intotdeauna si ca ea nu e formata neaparat din clienti. Nu stiu cum se face, dar exista o multime de persoane care n-au avut nimic de-a face cu avocati sau justitie in general, si cu toate astea sunt mari experti in cat de corupti sunt
toti, cum au intrat
toti in profesie pe spaga, etc.
Apoi, presupunand ca exista baza reala pentru presupunerile de mai sus, ce legatura are asta cu adunarile generale? Doar nu li se trezeste brusc simtul deontologic celor "necurati" dar care vin la adunari...
Numai ca: daca vin la adunari (a) elective - votez pe cine vreau (chiar daca nu iese); (b) ordinare - descarc ori ba de gestiune, ca de-aia am invatat sa ridic mana.
Eu nu o sa pot niciodata sa-mi scot din minte cum in 2007 la Parlament fost decan intreba "cine e impotriva", erau aproape toate mainile sus cel putin in sala a doua (acolo eram eu) iar el tipa in microfon "deci s-a aprobat". Votul altcumva decat scris e doar o gluma proasta dupa parerea mea.
Si ma mai si intalnesc cu colegii, mai salut si mai dau din cap... asta nu a facut rau nimanui in mod individual iar colectiv, e de bine ca suntem toti acolo si ne construim imaginea.
Ok, socializam, dar dupa parerea mea nu acolo se construieste imaginea.