avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziție imobil TVA 9%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziție imobil TVA 9%

Salutare! Doresc achiziționarea unui imobil care respecta criteriile pentru achiziția cu TVA 9%. Promisiunea de vânzare-cumparare va fi semnată în decembrie 2024, urmând ca finalizarea lucrurilor încheierea contractul de vânzare-cumparare sa se întâmple în Martie 2025.

Exista vreo metoda legală prin care cota de TVA sa fie blocată la valoarea actuală chiar daca aceasta se va modifica până la data semnării contractului?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 12:21, 13 Decembrie 2024
Buna ziua

Cota de TVA aplicata va fi cea in vigoare la momentul tranzactiei, respectand criteriile din acel moment.

Ce puteti insa face este sa agreati in promisiunea de vanzare-cumparare un pret fix, cu toate taxele incluse. Daca creste TVA, diferenta va fi pierdere pt vanzator, daca scade TVA diferenta va fi pierdere pt dvs, daca nu se schimba nimic nimeni nu pierde.

Numai ca trebuie ca si vanzatorul sa fie de acord cu acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de pierderea avansului ... dumitrunicole dumitrunicole Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de pierderea avansului in cadrul unei PROMISIUNE DE VÂNZARE -CUMPARARE. S-a mentionat ca in mod particular, numai ... (vezi toată discuția)
În aceasta situație care este cota de tva? Antdiana Antdiana Buna ziua! Sunt dezvoltator si în anul 2021 am semnat si am predat imobil cu proces verbal și promisiune de vânzare în rate. În momentul semnării ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala ... Alin Catalin Alin Catalin Buna ziua! In luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu achitarea imobilului in.doua rate, Am facut plata pana in luna ... (vezi toată discuția)