Am avut in casa o inundatie de la teava de calorifer din perete, care a inceput in aceasta primavara. Presedinta asociatiei, a promis ca va face lucrarea care este destul de complicata ( spart peretele, scos parchetul pt a gasi avaria ) in aceasta vara, fiind plecati. Dar entre timp, au renuntat, au uitat, nu era buge, desi in banca erau in jur de 125000 fond de reparatii. Cand pata de pe perete sa marit,octombrie, noiembrie, la cererile noastre disperate, a spus ca va reuni comitetul executiv sa votez un buget. Un mic buget, a fost votat si inceputul decembrie au inceput lucrarile si reparat cotul tevii din perete, dupa care au plecat si am ramas cu parchetul scos si cu gaura in perete! iar la insistentele noastre au venit sa zideasca peretele, si iar au plecat spunand ca cu 1500 lei primiti nu pot sa si zugraveasca si sa puna parchetul (doar in portiunea scoasa) so oeicum ei sant instalatori; nu zidari sau parchetari.Si asa pana acum si inainte de sarbatori am ramas cu jumatate de perete doar zidit si cu parchetul din aproape jumatate scos, fiind obligati sa stam pe sapa !!! Presedinta spune acum ca trebuie din nou sa reuneasca comitetul si sa voterez alt buget, dar sa nu ne facem iluzii ca vor schimba tot parchetul ( care este imposibil de gasit in comert, iar placile scoase nu se mai pot pune la loc, fiind ciobite, indoite...) si ca nici nu va putea face sedinta cu comitetul inainte de anul viitor ??? Din cate stiu este o situatie de urgenta si nu e nevoie de aprobare. sant disperata ! Ce pot face legal ?
1. conform legii 196/2018, art 55, alin 3, sedințele comitetului executiv se țin cel puțin o dată pe lună. Deci legal, comitetul trebuie sa se intruneasca cel putin o data pe luna.
2. în caz de urgență, cu acordul comitetului executiv, administratorul inițiază executarea tuturor lucrărilor necesare protejării imobilului (art 66, alin 1, litera c)
Legat de reparatii, tot legea 196/2018 spune
Art. 31
(3) Proprietarii din condominiu care suferă un prejudiciu ca urmare a executării lucrărilor prevăzute la alin. (1) sunt despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații.
(6) În situația în care, pe parcursul executării lucrărilor de intervenție în baza prevederilor alin. (1), se afectează în orice mod proprietatea individuală, cheltuielile necesare pentru aducerea la starea tehnică inițială a acestora se suportă în condițiile alin. (3) și/sau (4), după caz.