avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bună ziua, aș dori un raspuns cu o situație mai ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bună ziua, aș dori un raspuns cu o situație mai aparte ...

Bună ziua,aș dori un raspuns cu o situație,mai aparte,.Pt.un imprumut de nevoi personale,banca in cauză a instituit procedura de proprire din salar.Dupa o sapt.a venit o înștiințare de sechestru asupra automobilului,singurul bun,dealtfel,proprietate,care are o valoare infimă dar este practic.Tinind cont ca este vorba de o femeie in ult.trim.de sarcină,are indemnizatie de maternitate,precedata de cea de risc maternal.Este vorba de 17000 lei cu tot cu taxe Am inteles proprirea,dar nu sechestrul.Se specifică ca sechestrul se ridică după plata datoriei.Tinind cont că indemniz.este mică,iar 25% proprire,este vorba de aproxim.1,6luni.Timp in care este nevoie de acest mijloc de transport pt.a duce copilul mai mare la scoală,pt.deplasare rapidă avind in curind un bebe.Este normal,așa ceva?! Multumesc.
Da, sigur, este dreptul fiecarui creditor sa isi recupereze datoria cat mai repede. De conditiile de tgrai ale debitorului se asigura legea care ii protejeaza o parte din venit (in cazul acesta, 75%). Cand sunt restante, greutati, mai dificil cu deplasarea cu masina. In functie de situatia concreta a mamei si a partenerului, incercati sa negociati cu creditorul, se mai obtin uneori compromisuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta dan_a dan_a in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot ... (vezi toată discuția)
Credit bancar pentru nevoi personale fara ipoteca mirela_74 mirela_74 Buna ziua, am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si am ajuns din cauza restructurarilor sa nu-l mai pot plati. In prezent am un apartament unde ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)