avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit bancar pentru nevoi personale fara ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit bancar pentru nevoi personale fara ipoteca

Buna ziua, am facut un credit de nevoi personale fara ipoteca si am ajuns din cauza restructurarilor sa nu-l mai pot plati. In prezent am un apartament unde sunt proprietara eu si sora mea iar parintii sunt cu uzufruct. De asemenea pt.a ma putea descurca mi-am facut un pfa care produce ca venit cat un salariu minim brut pe economie. Intrebarea este: pot pune sechestru sau sa ma execute fortat pe apartament avand in vedere ca detin jumtate si/sau pe pfa? Mentionez ca contractul este facut pe veniturile salariale nespecificand nimic de proprietati dar am inteles ca pot veni asa zisii recuperatori care iti pot lua tot inclusiv din casa. Eu am citit ca nu-ti pot lua bunuri ce-ti asigura existenta gen aragaz, frigider, tv, etc. Avand in vedere ca pfa nu este persoana fizica cu care au facut ctr.pot sa-mi blocheze contul?
Multumesc si astept raspuns.

Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 08:58, 8 Aprilie 2013
Buna ziua,

Va pot executa silit cota parte de 1/2 din nuda proprietate asupra apartamentului. De asemenea va pot executa silit orice bun al PFA-ului care nu face parte din patrimoniul de afectatiune. PFA nu are personalitate juridica, patrimoniul dvs si al PFA-ului dva este acelasi. NU cred ca va vor pune poprire pe contul PFA-ului .
Pot cere executarea a 1/2 din nuda proprietate, dar va fi destul de dificil sa le reuseasca, pentru ca este greu sa gasesti pe cineva sa cumpere in aceste conditii.
de executat eu pot incerca, dar nu stiu cine ar fi interesat sa si cumpere un astfel de imobil
Ati inteles gresit doar cu "asa-zisii recuperatori". Aici nu vorbim de asa-zisi, ci vborbim de respectarea legiid e catre executor, care poate sa va execute prin toate mijloacele pana la recuperarea debitului. Inclusiv vanzarea casei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri pfa dinumarcel dinumarcel Buna ziua Va supun spre discutie urmatoarea situatie. Am divortat de comun accord, dupa care ea locuieste la apartament unde avem amandoi domiciliul iar eu ... (vezi toată discuția)
Actiune impotriva persoanei fizice- pfa radiat gillu gillu In cazul radierii PFA -ului, pot introduce actiune in instanta impotriva persoanei fizice pentru recuperarea unei creanţe? Care ar fi temeiul legal? multumesc. (vezi toată discuția)
Poate executa silit anaf veniturile unei pfa pentru stingerea datoriilor persoanei fizice? Mihai223 Mihai223 Daca eu, ca persoana fizica, am datorie la ANAF si imi infiintez un PFA, iar aceasta persoana JURIDICA incaseaza bani lunar, poate fi PFA executat silit de ... (vezi toată discuția)