avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiune impotriva persoanei fizice- pfa radiat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiune impotriva persoanei fizice- pfa radiat

In cazul radierii PFA -ului, pot introduce actiune in instanta impotriva persoanei fizice pentru recuperarea unei creanţe? Care ar fi temeiul legal? multumesc.
Cel mai recent răspuns: gillu , utilizator 19:10, 21 Aprilie 2013
si-a facut lichidarea?
urmariti patrimoniul de afectatiune?
acum citesc ce inseamna patrimoniu de afectatiune :) fiind la inceput
Speta ar fi urmatoarea; s-a introdus cerere in ordonanta de plata, parata depunand intampinare prin care invoca lipsa calitatii procesuale pasive ca urmare a lichidarii, radierii pfa-ului, cererea reclamantei fiind respinsa. Am aflat ca in cazul unui pfa care se radiaza in timp ce se afla la executare silita executorul se poate indrepta pt recuperarea creantei asupra persoanei, de aceea eram curios ce se intampla in cazul pfa-ului care se radiaza inainte de introducerea vreunei actiuni in justitie... se poate introduce actiune direct asupra persoanei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana fizica autorizata-patrimoniu de afectatiune amt11 amt11 In cazul in care o persoana fizica constituie un PFA si ii constituie un patrimoniu de afectatiune luand din bunurile personale si creand o masa patrimoniala ... (vezi toată discuția)
Executare silita pfa radiata - urmarire bunuri personale victor_dutu victor_dutu Buna ziua, Avem urmatoarea speta, m[b]ai ales pentru executorii judecatoresti[/b]. Ati mai intalnit situatii similare cu speta de mai jos si ce ar fi de ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa, ulterior se poate recupera ceva? av.T.M. av.T.M. Buna ziua. In 2009 eu SRL am vandut unei PFA prin contract anumite marfuri care nu mi-au fost achitate. Scadenta era sepembrie 2009. In martie 2010 PFA-ul ... (vezi toată discuția)