avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale somaj si suspendare activitate srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

somaj si suspendare activitate srl

Buna seara !!! Poate functiona un srl fara angajati ?? Am un srl , vreau sa-l suspend, iar ca angajati nu mai sunt decat 2 :sotia si contabila (cu 2 ore). Pana la suspendare vreau ca unul din angajati (sotia) sa intre in somaj. Este posibil ? Va rog sa ma lamuriti !!! Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: cristian A. , utilizator 13:33, 10 Februarie 2010
Sotia poate intra in somaj.SRL suspendat este o societate care nu functioneaza temporar deci nu are angajati.
Postul de contabil poate fi restructurat si salariatul trecut in somaj daca indeplineste conditia de stagiu de 12 luni in ultimele 24 de luni. De al doilea post nu am cunostinta si nu stiu daca se poate desfiinta.
In concluzie este posibil dar daca suspendati activitatea va trebui sa procedati identic si cu al doilea angajat.
Un SRL poate functiona si fara angajati. Pana in 31.12.2009 era una din conditiile obligatorii pentru microintreprinderi pentru plata impozitului de 3% aplicat asupra cifrei de afaceri. Dar existau si exista multe SRL uri care nu au avut si nu au angajati, activitatea desfasurand-o asociatul, administratorul firmei.
In vectorul fiscal nu are obligatii salariale, si este platitoare doar de impozit pe profit, eventual si TVA daca este platitoare.
Cunosc multe astfel de cazuri.

Va multumesc pt. raspuns. Am clarificat problema. Va doresc numai bine . C u stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl minim de angajati? ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Sunt un artist care vrea sa isi deschida o firma impreuna cu o alta persoana. Initial optam sa ne facem fiecare pfa insa, din cate am inteles, ... (vezi toată discuția)
Formularul 010 - se depune sau nu ? Bonutzu Bonutzu :sorry: ce se intimpla cu 010 - se depune sau nu ? unele ad-tii financiare nu-l primesc a aparut vreo circulara interna la anaf in legatura cu acest lucru ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% pe venit sau 16% pe profit? lixon lixon Buna ziua, Am un SRL infiintat in 2010 platitor atunci de impozit de 16% pe profit. In 2012 activitate firmei a fost suspendata pana in decembrie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)