avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Blocare cont fara poprire
Discuție deschisă în Executare silită

Blocare cont fara poprire

Buna ziua,

Am un card de 3000 Lei si un extra ROl tot de 3000 Lei. Contul de extraRol a fost reziliat din cauza imposibilitati de plata.

In ultimele 20 zile ING a blocat complet contul si nu mai pot face nicio tranzactie din aplicatie, astfel pe 27 si 12 salariul care a intrat in conturi s-a dus direct catre cele 2. Absolut toti banii.

Am sunat la ei si au refuzat sa deblocheze banii si sa facem noi plata cum putem si cum credem de cuviinta.

Intrebarea mea, este legal asa ceva, in conditiile in care la o poprire se blocheaza 33% maxim 50% din venituri? Putem face ceva legal?

Multumesc,
George
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
87scope, utilizator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 11:31, 14 Decembrie 2024
Buna ziua

E o zona gri asta.

Cititi cu atentie contractele pe care le-ati semnat cand ati deschis/activat extrarol si cardul de credit/cumparaturi.

La mine de exemplu, atat la BT cat si la Unicredit scrie in acele contracte ca, in caz de neplata, autorizez banca sa foloseasca orice suma din orice cont de debit sau depozit am la ei.

Prin urmare da, in caz de neplata ei trebuie sa solicite executarea dvs silita. Insa, daca aveti aceste lucruri mentionate in contractele pe care le-ati semnat cu ei, atunci se pot prevala de faptul ca dvs le-ati dat acest acord in scris.

Oricum, e si in interesul dvs sa nu se ajunga la executor pt ca atunci la datorie se mai adauga si taxele executorului.

Cea mai rapida varianta e sa deschideti cont curent la alta banca si sa solicitati virarea salariului acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a-mi folosi cardul bancar nicu_lucan nicu_lucan Situatia sta in felul urmator, poprire pe conturi bancare ok, nu ma supar prea tare. Ma supara faptul ca nu-mi pot folosi cardul la cumparaturi sau pentru ... (vezi toată discuția)
Raportat abuziv la biroul de credite valeantudor valeantudor Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul ... (vezi toată discuția)