avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,am nevoie urgent de o reprezentare legala ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,am nevoie urgent de o reprezentare legala în ceea ...

Bună ziua,am nevoie urgent de o reprezentare legala în ceea ce privește contestarea unei internari abuzive la secția psihiatrie ,cu tot ceea ce implica acest lucru (reabilitarea mea cu o comisie de evaluare a sănătății mele ).Diagnosticul nu este unul grav,deoarece am cautat colaborare și calea pacifista pentru a ieși din aceasta situație abuziva la care părinții mei m-au supus cu scopul de a-si însuși bunurile mele materiale și financiare.Am fost amenințată în trecut de catre aceștia ca ma vor declara inapta pentru a-mi luat tot ceea ce dețin:casa ,teren, masina ,bani ,iar aceste amenințări au revenit de curând în prezenta copilului care a fost și martor .Am nevoie de reprezentare urgenta chiar și cu un avocat din București și sunt dispusa sa plătesc onorariul inclusiv al deplasării domniei sale în orice scop necesar investigarii dosarului ,deoarece în zona de nord Moldova este dificil sa găsesc un avocat care are acesta competenta îmi a ma reprezenta și a-mi rezolva situația!Ultima amenințare din partea tatălui a fost ceva de genul ca voi fi internata intr-un ospiciu de unde nu voi mai vedea lumina zilei .Menționez ca la baza sunt cadru didactic ,traducator autorizat,sunt o persoana normala ,calma ,optimista,nu am avut niciodată gânduri și idei ciudate .Doresc o reprezentare urgenta întrucât îmi este teama ca având acel antecedent al internarii mele involuntare v-a putea folosi acel lucru împotriva mea pe viitor asa cum m-a amenințat!Ieșirea din spital a fost cu ajutorul unui avocat ,care evident nu a venit din partea părinților!Singurul lor motiv de a acționa sa ma interneze involuntar a fost acela de a avea interese materiale de care ei au fost atrași în momentul în care am revenit din străinătate după un număr de ani ,locuință, teren,masina etc! Va rog sa ma contactați dacă considerați ca acest caz are șanse de reușită!Nu îmi doresc sa cad victima părinților mei doar pt ca aceștia doresc sa își însușească bunurile mele.Imi este teama pentru viata și siguranța mea ,deoarece amenințarea a fost făcută acum 2 zile în fata copilului minor de 12 ai a cărui custodie exclusiva o am !Vă rog să mă ajutați cât de urgent este posibil!Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2024
Anonim77777, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este dificil de inteles situatia. Imi pare ca sunteti speriata de cateva cuvinte, poate alte demersuri ar fi de dorit la inceput.
Vorbiti cu un avocat, nu se poate sa fi contactat 30 si niciunul sa nu fie disponibil macar pentru o discutie ca sa stiti incotro sa o luati.
Nu stiu avocati in zona dv. in acest domeniu, insa puteti cauta adresandu-va unor ONGuri de profil, ei colaboreaza in toata tara. Totusi, inainte, repet, vorbiti cu un avocat, caci nu imi pare ca asta e demersul de facut, inteleg ca nu e nicio actiune de internare involuntara acum. Asa ca acum este momentul sa va linistiti, sa vorbiti cu un avocat care sa va invete cum sa va indepartati de orice amenintare, sa va faceti probe, eventual sa cereti o protectie daca sunteti amenintata... Mai e necesar sa verificati, ca un adult, ce vi s-a intamplat in trecut, ce internare a fost, in ce baza, sa nu va ascundeti dupa ideea „nu mi-au spus”. Nu v-au spus, ok, aflati dv. Va invata avocatul in functie de perioada internarii, legislatie etc. cum sa preocedati sau poate ca afla pentru dv., cum doriti.
Nu va mai speriati la orice vorba, internarile sunt mai dificil de obtinut, insa daca ei chiar sunt periculosi pentru dv., v-am spus, cereti protectie.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Gasiti aici organizarea IML central si in teritoriu: [ link extern ]
Programarea expertizei medico-legale se face in teritoriul arondat si o eventuala contestare a expertizei teritoriale (pe motive certe) se face la IML central.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti personal la medicina legala si intrebati daca puteti fi expertizata/evaluata contra cost, pentru a dovedi ca aveti discernanant.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2024
Dapix, utilizator
Dv. nu sunteti inca intr-o procedura juridica, caz in care se face o evaluare, nu o expertiza. Aceasta evaluare se poate face in orice clinica/spital acreditat, de regula presupune internare. Dv. aveti un copil acasa, nu aveti o procedura inceputa, nu vad temeiul pentru care sa faceti asta. Totusi, vorbiti cu un avocat, eventual mergeti insotita si verificati daca exista o varianta privind o evaluare ambulatorie, in unele cazuri este posibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A fost vreodata statul roman condamnat pentru nerespectarea legii sanatatii mintale? Alexb023 Alexb023 Buna ziua, Stiti cumva daca vreodata statul roman a pierdut vreun proces pentru nerespectarea prevederilor legii sanatatii mintale? Eu am fost internat ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)
Unde si cum contest un act (necomunicat) emis de comisia de expertiza medico-legala psihiatrica eusaisapte eusaisapte un procuror a introdus in instanta judecatoreasca o actiune de internarea mea nevoluntara, cf. art. 184 (6) din CPP. Nu pot aprecia daca procurorul are sau ... (vezi toată discuția)