avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare apartament prin credit Arvună vs Avans și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare apartament prin credit Arvună vs Avans și CF nu este liber de sarcini

Doresc să cumpăr un apartament cu credit imobiliar. Cu o zi înainte de semnarea actului de promisiune agenta împreună cu proprietara ne-au spus ca acest apartament de fapt nu este liber de sarcini ci are ipoteca pe el. Acesta a fost luat prin Prima Casă iar proprietara este în proces cu banca, fiind executată silit pentru o sumă restantă de plată. Bineînțeles ca am spus ca nu vom semna aceasta promisiune decât dacă sunt condițîi clare exprimate prin care CF-ul să fie până la data x liber de sarcini. Ea a zis ca face această mențiune însă cu precizarea ca in loc de “Arvună” sa fie menționat “Avans” în actul de promisiune. Cum înțelegeți această abordare și ce complicații poate aduce?

Alte discuții în legătură

Doresc să cumpăr un apartament, iar vânzătorul este executat ... Andreea29L Andreea29L Doresc să cumpăr un apartament, iar vânzătorul este executat silit de banca unde a făcut credit pentru acest apartament (Prima Casă). Este legal să ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vânzare-cumpărare garsonieră. cum procedez ca să mă asigur că nu rămân fără avans, sau că o vinde altcuiva? andreicristi andreicristi Buna ziua, doresc sa achizitionez o garsoniera, iar proprietarul doreste sa facem un antecontract de v-c si sa-i ofer o suma avans, toate acestea la notar. In ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara ContSters450941 ContSters450941 Buna seara Sotul meu detine un apartament dinaintea casatoriei, anul aceasta l-a scos la vanzare, s-a gasit un posibil cumparator s-a facut un act notarial de ... (vezi toată discuția)