Am avut acțiune la sectorul 6 pentru partajul unui ap. luat spre finalul căsătoriei, prin credit ipotecar.. Numai eu am plătit ratele imobilului, deși fostul sot este titular de credit. Eu sunt coimprumutat. Instanța s-a pronunțat doar pe activ, să-mi rămână mie imobilul, iar fostului sot să îi dau sulta 15% din valoarea lui.
Instanta a zis Creditul, datorie comuna. Atat. Nu s-a pronuntat și pe pasiv. Fostul sot nu va plăti niciodată rata la acest imobil, deși este ipotecat prin bancă. Eu, cum și de ce să plătesc în două părți? Si lui sulta, si cum să plătesc și băncii? Suma este foarte mare. Ce mă sfătuiți? Să fac o nouă acțiune, prin care să cer să se rezolve și cu datoria la bancă? Fiecare cat datorează, ca să se scadă sulta până la limita datoriei lui? Datoria la banca, 15% este mai mare decât sulta pe care trebuie să i-o dau. Mai am vreo 20 ani de rate la acest credit.
Vă mulțumesc!
Ori actiunea nu a fost facuta bine, ori instanta nu a dispus corect. Luati legatura cu un avocat care sa studieze sentinta si restul actelor si care sa va poata da un sfat in deplina cunostinta de cauza.
Belze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
În apel, avocatul a mers și a cerut diminuarea sultei de 15%. Expertiza contabilă a arătat exact contribuția fiecăruia, dar instanța nu a ținut cont. Apelul a fost respins și s-a definitivat. Cred ca actiunea a fost greșită din start, pentru ca nu s-a cerut la fond și rezolvarea pasivului, ci doar ca imobilul să-mi fie încredințat 100%. În 5 luni, trebuie să îi dau sulta, fostului soț Întreb, cum reușesc eu cu pasivul acesta. Avocatul intenționează să îl notifice, pt a ne intelege amiabil, cu reducerea sultei, daca refuza, introducem o nouă acțiune, pe un drept de creanță (din ce am inteles)
Trebuie vazuta hotararea si stabilit ce s-a cerut concret si daca se poate discuta despre credit intr-un dosar separat, sa nu aiba autoritate de lucru judecat. Este ciudat cum s-a discutat despre el in instabta si instanta nu l-a inclus in incheierea de admitere in principiu. Sau o fi fost... nu stim, trebuie vazuta hotararile acelea.