Bună ziua, as dori un raspuns cu privire la un caz de partaj al unui imobil (bun comun) cumpărat prin credit Prima Casa. Menționez ca a fost efectuata expertiza pt stabilirea valorii de circulație a imobilului,, procesul de partaj s-a încheiat, imobilul mi s-a atribuit mie, eu fiind obligat sa plătesc o sulta egala cu jumătate din valoarea de circulație a imobilului stabilita de expert. Problema este cu creditul care este,, datorie comuna " fosta soție fiind coplatitor și care nu s-a partajat. As dori sa fac un apel și nu știu cum sa procedez, deoarece aceasta sulta, mi se pare exagerat de mare,nu s-a stabilit nici un termen de plata a acesteia, nu s-a ținut cont nici de partea din credit care a fost achitata, eu achitând singur ratele de la divorț, sunt și titular pe contractul de credit
Eu zic sa apelati la un avocat, din ce vad riscati sa pierdeti mai mult decat ar face onorariul...mai ales ca sunteti si in faza de apel.
Puteti prelua doar dvs. tot creditul, aveti veniturile necesare, daca fosta sotie este trecuta coplatitoare?
Solutia nu pare una corecta dpdv juridic insa trebuie studiat ce si cum s a cerut prin actiunea initiala.
De ex daca nu ati solicitat partajarea creditului nu o mai puteti solicita in apel.
Neaparat luati legatura cu un avocat care sa vada exact actele dosarului si sa poata identifica erorile in sentinta pronuntata si care sa aiba reale sanse de castig in apel.
Partaj apartament
Ele17
Sunt divortata si am impreuna cu fostul sot un apartament ,in care locuiesc eu,el recasatorinduse cu alcineva sa mutat in alta localitate.Eu doresc sa il ... (vezi toată discuția)
Partaj
gaab
Sunt in proces de partaj cu fosta sotie ,care este plecata in Italia de vreo 5-6 ani ,iar acum in acest proces cere drepturile bunurilor comune ,in speta ... (vezi toată discuția)