Buna! In urma cu 2 ani am fost implicata intr-un conflict. S-au intamplat mai multe dar o sa trec direct la subiect. Vecinul și soția lui care stau la 3 case dintanta s-au băgat în conflictul dintre concubinul meu și o cunoștință. Cei 2 vecini au sărit pe concubinul meu și l-au atacat lovindu-l cu o sticlă de bere in cap și sa il strângă de gât, iar concubinul meu s-a autoapărat lovindu-l pe vecin in nas provocându-i 28-30 de zile de spitalizare. Concubinul meu a avut 3-4 zile de spitalizare cu certificat medico-legal , poze și video. Deci problema stă în felul următor..vecinul nu vrea împăcare deși e vina lui ca s-a băgat nu avea ce căuta intr un conflict care nu era problema lui. Eu sunt singura martora care poate sa declare ce s-a întâmplat. Problema e ca am fost chemata de ceva vreme la declarație. Polițistul din zonă îl simpatizează foarte mult pe acel vecin și vrea cu orice forma să iasă învingător făcând pariu pe o ladă de bere ca concubinul meu va pierde. Cand am dat declaratia eram cu copilul meu de cateva luni care a plâns foarte mult și nu făceam față. Când a venit rândul sa zic ca concubinul meu s-a autoapărat polițistul a omis acest aspect intenționat și nu a scris! Eu am repetat de mai multe ori! Desigur ca nu il pot învinui direct pe polițist pentru ca eu am avut ocazia sa citesc declarația , dar fiindcă copilul plângea foarte tare doar am semnat și am ieșit. Am mers pe încredere, dar polițistul mi-a făcut fenta. Acum întrebarea mea este dacă aș merge să dau o noua declarație în care să mă justific și să zic ca nu am fost atentă și eram foarte stresată din cauza copilului , și adaug ca concubinul meu s-a autoapărat o să mă auto acuz? O să fiu acuzată de mărturie mincinoasă? Sau o să fiu iertată și o să mi se ia în considerare declarația? Mentionez ca declaratia este 100% sinceră decât acest aspect lipsește din declarație! Știu ca sunt vinovată ca nu am citit declarația deși era ceva extrem de important. Va rog ajutați mă cu un sfat pentru ca sunt extrem de stresată!
O alta declaratie mai puteti da daca considera organul de urmarire penala ca este necesar. In functie de pozitia procesuala aleasa de inculpat, in instanta veti putea fi din nou citata ca martor si sa dati declaratii.