avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drepturi de autor poezii
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drepturi de autor poezii

Bună ziua/seara,

Aș dori să creez materiale audio pentru YouTube în care să recit diverse poezii. Cum ar trebui să procedez dacă îmi doresc să recit poezii scrise de Nichita Stănescu, Lucian Blaga sau alți scriitori, fără a încălca drepturile de autor ale acestora? Cui mă pot adresa? Editurilor? Există o taxă anume sau cum se procedează pentru a primi permisiunea de a reproduce audio poeziile?

Vă mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor nichita stanescu pentru editie bilingva andreea.guramulta andreea.guramulta Buna ziua as avea nevoie de informatii cu privirea drepturilor de autor a poeziilor lui Nichita Stanescu. In particular, as dori sa public, in regim autonom ... (vezi toată discuția)
Respectarea drepturilor de autor in spatiul virtual Morgiana Morgiana Va rugam sa ne sustineti cu informatii referitoare la: 1. Modul in care pot fi afisate pe un site, cu respectarea drepturile de autor: a. creatii apartinand ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)