avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat

In cazul copensarii in bani a concediului de odihna neefectuat:
S.C "X" este producator iar S.C "Y" este distibuitor direct. In contractul de distributie incheiat S.C "Y" ofera ag. de vanzari 700 ron iar bonusurile (pentru realizare targhet de volum , targhetacoperire nr. de branduri, targhet acoperire nr. de clienti) sunt aportul S.C "X" reflectate in fluturasii de salariu de la S.C "Y".
1. La compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat contribuie ambele societati?
2. Care este baza legala?

Prima de concediu = indemnizatie de concediu?
Prima de concediu este prevazuta in ctr. col de munca sau are o baza legala comuna?

Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 06:31, 10 Februarie 2010
In primul rind potrivit art. 141 alin.4 din codul muncii compensarea in bani a c.o. este posibila numai in cazul incetarii contractului individual de munca, deci numai societatea cu care a incheiat contract de munca are aceasta obligatie.
Primele de concediu sunt prevazute in contractele colective de munca aplicabile si sunt diferite de indemnizatia de concediu care are o alta baza legala si anume Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neefectuat; ce valoare contribuie la calculul lui? Andrei Vit Andrei Vit In cazul copensarii in bani a concediului de odihna neefectuat: S.C \"X\" este producator iar S.C \"Y\" este distibuitor direct. In contractul de distributie ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a se plati banii pe concediu aba1011 aba1011 Buna ziua.Lucrez la o firma din 1 aprilie 2008.in 2008 nu mi-am luat nici o zi de concediu de odihna pentru ca nu am cum deoarece lucrez la o banca si am de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)