avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul de a se plati banii pe concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul de a se plati banii pe concediu

Buna ziua.Lucrez la o firma din 1 aprilie 2008.in 2008 nu mi-am luat nici o zi de concediu de odihna pentru ca nu am cum deoarece lucrez la o banca si am de indeplinit lunar un targhet de vanzari care cu greu reusesti sa-l faci.In luna decembrie am solicitat sa primesc banii pe concediu de odihna si mi s-a spus ca nu mi se da bani si sa-mi iau concediu de odihna adica zile libere platite.Problema e ca nu pot cum am scris mai sus am impus un targhet pentru vanzari lunar.Daca nu fac targhetul am sanse sa plec din firma.
Ce sa fac cum sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 3 Februarie 2009
Codul Muncii prevede obligativitea luarii concediului de odihna de catre angajat si obligativitstea acordarii acestuia de catre angajator proportional cu timpul efectiv lucrat. Compensarea in bani a concediului este posibila doar in cazul incetarii contractului individual de munca.
tot nu mi-ati raspuns.nu pot sa-mi iau concediu din cauza targhetului care il am lunar de facut si care e impus tot de ei.Ei imi spun ia-ti concediu dar cum daca nu am timp din cauza lor.
Va luati concediu de odihna, iar pentru nerealizarea targhetului invocati faptul ca ati fost in concediu. Nu au nici un temei legal in acest caz sa va dea afara pentru nerealizarea targhetului. Fiti mai hotarata si impuneti-va punctul de vedere.
Oricum, nu vi se poate plati concediul de odihna neefectuat. Codul muncii prevede doar o singura modalitate de compensare in bani a concediului de odihna neefectuat, respectiv in cazul incetarii CIM.
Compensarea in bani a CO neefectuat se face numai la incetarea contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat Andrei Vit Andrei Vit In cazul copensarii in bani a concediului de odihna neefectuat: S.C \"X\" este producator iar S.C \"Y\" este distibuitor direct. In contractul de distributie ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna - se compenseaza in bani? ContSters22096 ContSters22096 daca nu am efectuat integral concediul de odihna in anii anteriori, la plecarea din firma ar trebui sa mi se plateasca zilele de concediu neefectuat? exista o ... (vezi toată discuția)
Conditii plata concediu odihna crystyna2000 crystyna2000 In cazul in care firma decide inchiderea totala a activitatii ,angajatii care au zile de concediu de odihna neefectuate(aferente anului in curs si din anii ... (vezi toată discuția)