avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de imprumut garantat cu ipoteca, posibilitati?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de imprumut garantat cu ipoteca, posibilitati?

As avea nevoie de o sugestie.
Pf straina, asociat unic al unui SRL in Ro detine a cumparat un teren si in acest scop a contractat un imprumut cu ipoteca de la o pj straina. Ipoteca nu se poate inscrie in cartea funciara.
In acest scop imprumutatorul doreste sa infinteze o firma in Romania care sa acorde imprumutul si sa beneficieze de ipoteca. Pentru asta insa obiectul de activitate al firmei trebuie clar definit si obtinute diverse aprobari de la BNR samd. Mult prea complicat doar pentru asiguarea unui imprumut.
Ce alte posibilitati esista cu aceste premise?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 22:12, 1 Noiembrie 2006
incearca un imprumut deghizat intru-n contract de prestari servicii sa vanzare- cumparare:P
cum contract de vanzare-cumparare? care e obiectul daca nu te superi? pai nu-i mai normal sa faca un contract de imprumut de bani cu clauza de garantare a restituirii cu ipoteca asupra imobilul;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut garantat cu ipoteca, posibilitati? ContSters9478 ContSters9478 As avea nevoie de o sugestie. Pf straina, asociat unic al unui SRL in Ro detine a cumparat un teren si in acest scop a contractat un imprumut cu ipoteca de la ... (vezi toată discuția)
Intrebare, imprumut sau credit? alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. Ex. O PJ romana poate primi un imprumut sau credit de la o PJ straina dar imprumutul sau creditul ( ... (vezi toată discuția)
Imprumut societate comerciala Dita88 Dita88 am inteles ca o societate comerciala nu poate imprumuta o alta societate intrucat contravine scopului conform caruia a fost constituita.. exista un temei ... (vezi toată discuția)