avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprumut societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprumut societate comerciala

am inteles ca o societate comerciala nu poate imprumuta o alta societate intrucat contravine scopului conform caruia a fost constituita..
exista un temei legal?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 11:00, 10 Aprilie 2014
Ati putea pleca de la prevederile ART. 1 din Legea 31/1990 a societatilor, republicata si reactualizata:
Art. 1. - (1) În vederea desfăşurării de activităţi cu scop lucrativ, persoanele fizice şi persoanele juridice se pot asocia şi pot constitui societăţi cu personalitate juridică, cu respectarea dispoziţiilor prezentei legi.
Nu poti trimite bani unei alte PJ ca si imprumut, fiindca nu esti banca sau IFN. Daca numai de pe persoana juridica poti imprumuta, incearca sa scoti acei bani pe PF ca si imprumut asociat, si asa sa faci imprumutul, cu contract la notar.
Daca numai de pe persoana juridica poti imprumuta, incearca sa scoti acei bani pe PF ca si imprumut asociat, si asa sa faci imprumutul, cu contract la notar.


Societatile comerciale nu pot acorda imprumuturi persoanelor fizice, chiar daca acestea ar avea calitatea de asociat, intrucat aceasta activitate nu este in obiectul lor si contravine scopului pentru care au fost creeate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ContSters154162 ContSters154162 Societatea comerciala cu raspundere limitata ar dori sa imprumute cu o suma de bani o persoana fizica; exista un model de astfel de contract? Eventual si cu ... (vezi toată discuția)
Legi aplicabile pentru: imprumutul intre doua societati ContSters109653 ContSters109653 Am in grija o societate care a imprumutat de la un alt SRL 50.000 ron.Transferul de numerar s-a facut prin banca. Nu exista nici un contract de imprumut intre ... (vezi toată discuția)
Imprumutul de bani intre firme kunder1 kunder1 Cm pot sa imprumut zilnic,din firma mea o alta firma, cu sume de pana la 5000 ron si apoi o data la 30-45 zile sa imi factureze un bun de o de o valoare ... (vezi toată discuția)