avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce inseamna ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce inseamna ?

Uzucapiune tabulara
Ce inseamna ?
" Respinge exceptia lipsei de interes a revizuentei ,invocata de intimata " ?
In calea de apel , ar trebuii sa-mi formulez altfel pretentia asupra posesiei mele ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Luminita-Sufletel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Luminita-Sufletel , utilizator 16:48, 19 Decembrie 2024
Este doar o bucatica din pronuntare. Inseamna ca revizuenta avea interes sa faca revizuire.
Calea ar trebui sa fie recursul, iar pretentiile nu se mai formuleaza diferit, insa se argumenteaza raportat la argum,entele instantei si ale partii adverse.
Este vorba de o uzucapiune tabulara .
Intimatii si-au facut dosar de uzucapiune in anul 2019 , pe casa nr. 539 , dar au furat identitarea imobilului ce-l posed de 11 ani , casa nr. 719 si l-au atasat ilegal si abuziv la dorarul lor . Au inlocuit CF-ul lor cu Cf-ul meu si astfel au doua proprietati intr-un dosar.
Au realizat astfel un Fals in inscrisuri sub semnatura privata . Cand eu am vrut sa renovez imobilul cu nr. 719 , in luna Mai a acestui an , 2024 , ei au facut Uz de fals , si prin amenintatri au intrerupt lucrarile de renovare .
Eu pana la acea data nu am stiut ca ei sunt trecuti in Cf-ul meu , si binenteles ca am platit taxele si impozitele aferente imobulului , inclusiv pana in anul curent .
Astfel mi-au Distrus si tulburat posesia , aducand-o in stare de neintrebuintare .
Cand am primit sentinta si am inteles ca pe cale civila nu o sa-mi redobandesc imobilul , am facut si denunt la Parchet, invocand acuzatiile mai sus mentionate . Am primit numar de dosar de la Parchet .
Invocand legea nr, 509 cu privire la revizuire , si eu nefacand parte ca persoana fizica in dosarul lor , ci doar identitatea imobilului meu , cred ca mi-a fost respins dreptul de revizuire .
Eu nu am pretins daune materiale si nici macar cheltuielile de judecata .
Va atasez decizia data de Judecatorie , cu rugamintea de a-mi permite sa va cer urmatoarele lamuriri ;
1 - Am vre-o sansa sa-mi recastig imobilul , si ce sa invoc in apel ? ?
2 - Mai pot in apel sa cer daune morale si materiale si binenteles sa nu fiu de acorda sa-i platesc intimatei cheltuielile de judecata ?
3 - In dosarul depus la Parchet , o sa pot cere daune materiale pentru Distrugerea imobilului meu ?
4 - Se poate deschide un alt dosar pentru aceeasi fapta dar sub alt aspect ?

"""'Respinge exceptia lipsei de interes a revizuentei Cristea Angela -Luminita , invocată de intimata Birta Ana.
Admite exceptia lipsei calitătii procesuale active a revizuentei Cristea Angela-Luminiţa, invocată de
către intimata Birta Ana prin întâmpinare.
Respinge ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă cererea de revizuire formulată
de revizuenta Cristea Angela-Luminiţa, împotriva Sentinţei civile nr.697/30.10.2019 pronuntată în dosar
nr.1829/246/2019, în contradictoriu cu intimata Birta Ana, în nume propriu şi ca succesibil al intimatului
Birta Avacum, decedat la data de 17.09.2023.
Obligă revizuenta la plata către intimata Birta Ana a sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată,
constând în onorariu de avocat.
Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare.
Cererea de apel se depune la Judecătoria Ineu. Pronuntată la data de 28.11.2024, prin punerea soluţiei
la dispozitia părtilor de către grefa instantei.
Nu cred ca revizuireaa era o cale corecta si nici nu cred ca puteti obtine opinii coerente fara sa se vada CFul si tot dosarul. Trebuie sa mergeti al un avocat si, din pacate, cred ca va dura si va fi lung. Aveti grija ca tot ce este inscris in CF produce efecte juridice si in timp nu mai puteti sa le contracarati. Nu cred ca e usor de gasit o solutie.
Am citit despre uzucapiune , si termenul de 5 ani pentru atacare in instanta , nu e valabil in dosarul lor, fiindca nu-i facut cu buna-credinta .
Dar intrebarea ce ma macina , e daca pot deschide un alt dosar , altul decat revizuirea ?... daca am voie, legal, sa-i atac in alt proces .
Am vorbit cu trei avocati din zona noastra, si niciunul nu vrea sa ma ajute , fiindca trebuie sa lupte impotriva unui coleg .Acuzatiile grave sunt adresate avocatului care a intocmit dosarul .
... si ce sa scriu in apel , ca macar suma de 500 de lei sa nu o am de platit celor ce m-au pagubit de un imobil ?
........
Va multumesc din suflet pentru ajutor si rabdare .
Sa va resplateasca Dumnezeu .
Sarbatori Fericite !
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2024
Luminita-Sufletel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ? daca nu am castig de cauza intr-un dosar de revizuire, ... Luminita-Sufletel Luminita-Sufletel Se poate ? Daca nu am castig de cauza intr-un dosar de revizuire, deschis pe motiv de uzucapiune tabulara . pot deschide alt proces pentru Tulburare de ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu obligatoriu daca partea vatamata este minora? desirelia75 desirelia75 am solicitat in instanta revizuirea unei hotarari date in camera preliminara pe motiv ca au aparut elemente noi( al;te hotarari) care nu erau cunoscute la ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire luticus luticus Partea care a pierdut procesul a depus cerere de revizuire dupa 9 ani. Partea care a castigat a primit citatie cu data procesului si nr dosar fara a fi atasata ... (vezi toată discuția)