avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Plata în avans la un contract de prestari servicii
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Plata în avans la un contract de prestari servicii

Buna ziua. Am incheiat un contract de prestari servicii pentru tiparirea unui volum de lucrari stiintifice, suntem o asociatie non-profit. Contractul prevede plata in avans 40 % iar la livrarea volumelor restul de 60 %. Din motive care tin de contabilitate am dori sa platim toata suma pe baza de factura, inaintea prestarii serviciilor. In contract nu este prevazuta aceasta modalitate de plata. Este in regula, se poate proceda astfel?
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:51, 31 Ianuarie 2025
Da. Semnați cu prestatorul un act adițional la acel contract prin care conveniti modificarea condițiilor de plata prin plata integrala în avans și după aceea puteți face și plata.
Nici macar nu e nevoie sa modificati contactul, ca daca puteti plati 60% din suma doar la livrare, dar vreti sa platiti totul acum, vorbiti sa va emita factura si pentru restul de 60% si achitati tot acum. ( daca aveti incredere ca nu ii demotivati astfel sa faca la timp si la buna calitate....). daca pretul e deja determinat, in lei, nici nu va trebuie factura ca sa platiti si restul de 60%, pot emite factura ulterior, nu e nevoie sa se emita inaintea platii, plata se poate face si in baza contractului, nu exista nici o prevedere legala in sensul ca nu poti plati un bun sau serviciu decat dupa ce ai primit factura.... dimpotriva prevede expres Codul Fiscal ca se poate factura si dupa ( in principiul pana in 15 a lunii urmatoare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 24% in loc de 19% ? bullred bullred Am comandat o masina acum cateva zile si am primit un \"Bon de Comanda\" in care se specifica partile contractante, adica fabrica masinii (Dacia) si eu, ... (vezi toată discuția)
Factura emisa fara confirmare yomasse yomasse Am un contract de prestari servicii de o anumita valoare, in urma caruia am emis mai multe facturi si care au fost platite pana la concurenta valorii ... (vezi toată discuția)
Scadenta pe facturi dan.dan dan.dan Exista vreo lege care ma obliga sa trec scadenta pe facturi? Daca intr-un contract de prestari servicii incheiat intre doua societati comerciale nu s-a ... (vezi toată discuția)