avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoanele A si B moștenesc o casa și un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoanele A si B moștenesc o casa și un teren intravilan în ...

Persoanele A si B moștenesc o casa și un teren intravilan în proporție de 3/4 A si 1/4 B. Nu se inteleg la notariat in privinta sultei pe care A sa o plateasca lui B.

Intrebare. 1
B isi poate vinde cota parte fara acordul lui A unei alte persoane, C sau este obligat sa ii cedeze cota lui A la pretul pe care acesta i l-a propus sau a rezultat in urma expertizei?
Întrebare 2
Sulta se stabilește la stabilirea cotelor de moștenire sau la partajul ulterior, în cazul în care se stabilește la partaj, în actul notarial se înscrie și prețul tranzacției, modalitatea si termenul de de plată, obligatia lui A de a-i plati numai lui B si lui B de a nu vinde altuia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:40, 19 Decembrie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare din ei își piate vinde cota fara acordul celuilalt.
La partaj nu mai exista condiții, se imparte astfel, a sau b i se atribuie casa si plateste sulta stabilita prin înțelegere sau hotărâtă de judecător, celuilalt. Pot stabili un termen ulterior de plata sau în rate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa coproprietari indra28 indra28 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Coproprietarii A si B detin un imobil.B a deschis actiune de partaj si a obtinut o hotarare definitiva si ... (vezi toată discuția)
Cota parte 5/8 executare silita. cum se poate vinde de catre adjudecatar? Florin-Marius Florin-Marius Buna ziua! Am si eu urmatoarea speta: S-a scos la licitatie (executare silita) cota parte de 5/8 dintr-un imobil. O persoana castiga la licitatie aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)