avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Probleme din justitia Romana
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Probleme din justitia Romana

Ma adresez dumneavoastra in ideea ca veti reusi sa ma ajutati in problema mea-in neregulile constatate si veti reusi sa ma indrumati si elucidati ceea ce sa intamplat si ceea ce se ascunde in spatele acestui dosar/ plangere penala pe care am facut-o in luna ianuarie 2009 la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt : DOSAR NR.25/P/2009

In dosarul mai sus mentionat se vor regasi urmatoarele lucruri: prietena mea a cumparat un autoturism in noiembrie 2008 iar un coleg de la Colegiul de Arbitraj ( invinuitul (A.D.B.) s-a oferit sa imi faca RAR-ul sa achite taxa de inmatriculare si sa imi scoata numere rosii- profitand de faptul ca lucram la o firma cu program 8-17, profitand si de increderea mea fiind colegi in arbitraj la fotbal. I-am dat bani de numere rosii- cate 670 Ron de 2 ori- adica 1340 ron ( nestiind ca defapt un set de numere rosii ajunge cel mult 60- 80 ron). In luna Decembrie am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si in urma prezentarii actelor la control mi-au spus ca numerele erau false, dar ei vor trece in procesul verbal incheiat doar faptul ca numerele erau expirate pentru a nu imi ingreuna situatia. Intre timp i-am lasat si bani de taxa de inmatriculare invinuitului A.D.. - echivalentul a 1220 de euro. Mentionez ca toti acesti bani apar si intr-un CONTRACT DE NOTARIAT incheiat intre mine si el.
In momentul cand eram la politie, l-am sunat pe invinuitul A, spunandu-mi ca este o greseala si ca nici el nu stia ca numerele erau false. Fiindu-mi retinut permisul pe 3 luni am fost sunat de la politia locala Piatra Neamt de comisarul C.A. care mi-a spus ca sunt asteptat la politie. A. D. B. nu m-a lasat sa ma duc la politie spunand ca se duce si vorbeste el pentru a lamuri neintelegerea. Dupa ce tot imi vine-au acasa hartii precum ca sunt asteptat la politie am hotarat sa il caut pe comisarul C.A. care a declarat ca in decembrie 2008 a fost o persoana la el care s-a dat drept mine - a semnat hartii in numele meu si l-a informat sa vina cu un avocat pana la 31.12.2008 pentru audieri, lucruri pe care A.D.B. nu mi le-a spus, eu aflandu-le abia in luna ianuarie. Dupa ce i-a verificat datele de identificare ale lui A.D.B. si dupa ce i-a vazut poza din CI pe calculator- comisarul C.A. l-a recunoscut pe A.D.B. si m-a trimis in audienta la Politia Judeteana. la Directia Generala Anticoruptie.
La DGA Neamt s-a inregistrat plangerea facuta de mine, le-am adus nenumarate convorbiri telefonice intre mine si el in care recunoste toate faptele mentionate/ deasemenea exista inregistrare video intre mine si A.D.B in care la fel recunostea ca trebuie sa imi dea banii, deasemena a fost in numele meu la Politia Rutiera pentru a-mi prelungi dovada de circulatie- lucuru inregistrat video de cei de la DGA- exista fotografii facute de DGA in fata Parchetului de pe Langa Tribunalul Neamt cand A.D.B imi cere actele, intra in Parchet in numele meu pentru a imi rezolva situatia permisului (laudandu-se mereu ca se cunoaste cu comisarul de la Politia Rutiera Neamt).
Sunt multe inregistrari intre mine si A. D. B care sustin toate lucrurile mai sus mentionate, lucruri pe care cei de la DGA Neamt le-au constat si au trimis dosarul doamnei procuroare C. de la parchetul de pe langa Tribunalul Neamt. aducandui-se multe acuze: inselaciune, fals in inscrisuri,false de identitate,trafic de influenta..
In noiembrie 2009 s-a horat declinarea competentei de solutionare a dosarului in favoarea Parchetului de pe Langa Cureta de apel Bacau.
In ianuarie 2010, am primit solutie in care s-a horatat neinceperea penala a lui A.D.B. S-au miscat foarte repede lucrurile vad..adica in Neamt sta dosarul 1 an de zile..si cum ajunge la Bacau intr-o saptamana e si finalizat fara macar sa fiu audiat!
CUM SE POATE ASA CEVA? DECI CINEVA MINTE! NIMENI NU E TRAS LA RASPUNDERE?
Eu vin cu martori care au fost de fata cand am dat banii/ am contract de notariat incheiat cu el/ am covorbiri telefonice si video in care se recunosc toate faptele si PUR SI SIMPLU SE DA NEINCEPERE PENALA?
CE E MAI CIUDAT, DESI DOSARUL A FOST TRIMIS SPRE SOLUTIONARE PARCHETULUI DE PE LANGA CURTEA DE APEL BACAU, IN SOLUTIA PRIMITA IN IANUARIE 2010 IN CARE SE DA NEINCEPEREA URMARII PENALE- SOLUITA E DATA DE UN PROCUROR DE PE LANGA TRIBUNALUL NEAMT.
DOSARUL A FOST TRIMIS LA BACAU-EU NU AM FOST AUDIAT-NICI NU STIU LA CINE A AJUNS DOSARUL, PENTRU CA ACUMA SA VINA O SOLUTIE TOT DIN NEAMT DE LA UN PROCUROR CARE NU A VORBIT NICIODATA CU MINE, NU STIE SI NU CUNOATE CAZUL!
VA ROG SA ANALIZATI CELE MAI SUS MENTIONATE- IN SPECIAL MERSUL DOSARULUI, FAPTUL CA A STAT APROAPE 1 AN DE ZILE LA DOAMNA PROCUROR C. LA CARE MA RUGAM IN FIECARE LUNA SA INTRU IN AUDIENTA PENTRU A II ADUCE NOI PROBE.CONVORBIRI .
INVINUTIUL NU ARE DE PARTEA LUI DECAT UN FOST COLEG DE LA ARBITRAJ CARE A DECLARAT CA NU STIE PREA MULT DESPRE CELE INTAMPLATE, DAR PE CARE EU L-AM INREGISTRAT SI A RECUNOSCUT CA A DEPUS MARTURIE IN FAVOAREA LUI A.D.B, ACESTA PROMITANDU-I LOC DE MUNCA!
Mentionez ca nu sunt singurul care a formulat plangere impotriva lui A.D.B, cunoscand cel putin inca o persoana care a depus plangere impotriva lui pentru inselaciune.
Eu am stat 3 luni fara permis din cauza lui, am platit amenda 400 ron -amenda administrativa,mi-a luat si banii aproape echivalentul a 1600 EURO! si nimeni nu e vinovat? deci cineva minte! Vreau sa stiu cum aceste procuror care nu cunoaste cazul a horat in opinia lui ca lucurile sunt in regula si ca nimeni nu a incalcat nici o lege fara macar sa ma audieze in dosar neaparand toate probele cunoscute de mine !
Si...ca dovada..mai exista inca o plangere pentru inselaciune impotriva lui A.D.B facuta din partea firmei SC M.S. SRL din Dumbrava Rosie /jud Neamt Nume firma MS. pe care a inselat-o cu 6300 Ron..cheltuieli de reparatie...el semnandu-se in acte C.D si prezentand niste documente de plata din partea unei firme daneze...INEXISTENTE!
Eu a trebuit sa imprumut din alta parte bani pentru inmatricularea masinii si platesc rate in 2 parti din cauza lui si nici macar de dreptate nu am parte?
Sper ca am nimerit la o instanta mai competenta decat birocratia de care ma lovesc la Parchetul de pe Langa Tribunalul Neamt, in care trebuie sa ma rog si in zilele de audienta ca sa pot intra/in care procurorul chiar daca are audienta e posibil sa aiba concediu si tu mai pierzi 2-3 luni ca na...se intampla sa aiba concediu exact cand e audienta. SI TOTUSI CUM SE FACE CA DOAMNDA PROCUROR CARE A ANALIZAT DOSATUL MEU IMI SPUNE CA NU SE POATE DOVEDI CA EU I-AM DAT BANII ......DACA EU I-AM ADUS SI CONTRACT DE NOTARIAT CU SUMELE RESPECTIVE, CE MAI LISPSETE? SA RECUNOASCA EL CA MI-A LUAT BANII?.oricum....urat tot ce se intampla...urat ca altii iti hotarasc in numele tau, macar de ar fi corecti!
Va multumesc de amabilitate
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: noty , utilizator 14:40, 10 Februarie 2010
Puteti formula o plangere impotriva solutiei procurorului de netrimitere in judecata (NUP) in temeiul art. 278¹ Cod procedura penala.Termenul de 20 de zile de la comunicarea solutiei nu trebuie depasit.
Daca nici verificarea procurorului ierarhic superior nu e in favoarea dumneavoastra, ramane ca judecatoria /tribunalul competent in cazul dvs a judeca respectiva cauza in fond a se pronunta asupra motivelor de legalitate si temeinicie ale rezolutiei.
Succes!
Va multumesc...in mod sigur asa o sa fac pentru ca ceva trebuie oricum sa fac, o zi buna in continuarea si o sa va tin la curent cu ce se intampla daca imi permiteti, inca o data va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face plangere asupra unui comisar in acest caz? Ramona87 Ramona87 Buna ziua! In martie 2009 am vandut o masina ,cumparatorul obligandu-se sa plateasca printr-un bilet la ordin. Dupa ce am facut contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Pot dovedii ca procurorul de caz a scris falsuri si neadevaruri in ordonanta de calsare cu nup ! poate fii acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual ori alte fapte penale ? soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a va cere ajutorul cu un sfat. Procurorul si politistul care sau ocupat de un dosar penal clasat cu NUP, au scris in ordonanta de clasare , ... (vezi toată discuția)