avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum pot afla de Cate Ori am fost arestat 24h?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum pot afla de Cate Ori am fost arestat 24h?

Cum pot afla de Cate Ori am fost arestat 24h?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:07, 20 Decembrie 2024
Dvs nu stiti?

" ... Reținerea se poate dispune pentru o perioadă de cel mult 24 de ore, organul de cercetare penală sau procurorul având posibilitatea de a dispune această măsură. Spre deosebire de arestul preventiv, măsura reținerii nu se poate prelungi peste durata celor 24 de ore.

Spre deosebire de reținere, arestarea preventivă se dispune de către instanța de judecată, judecătorul de dreptul și libertăți urmând a analiza propunerea de arestare preventivă formulată de procuror în situația în care cauza se află în faza de urmărire penală.

Reținerea se poate dispune de către organul de cercetare penală sau de către procuror, arestarea preventivă se dispune numai de către instanță. ..."
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se obtine arestarea preventiva pentru inselaciune? florindbro florindbro Cum se poate obtine arestarea preventiva in cazul unui inculpat cercetat pentru inselaciune? Inselaciunea este pentru un autoturism in valoare de 50000 euro. ... (vezi toată discuția)
Interdictia de a nu parasi localitatea animacikaa animacikaa cine emite interdictia de a nu parasi localitatea? un prieten de al meu a fost retinut pt 24 ore si procurorul a vrut sa l trimite in instanta cu propunere de ... (vezi toată discuția)
Ramanere in arest preventiv fara sa existe propunere de prelungire ContSters125947 ContSters125947 Buna ziua, Am si eu o nelamurire ..prietenului meu care acum se afla in arest preventiv (26.01- 25.02) ii expira cele 30 de zile de arest, daca pana astazi ... (vezi toată discuția)