avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. După succesiunea primului bunic eu am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. După succesiunea primului bunic eu am primit 3/8 ...

Bună seara. După succesiunea primului bunic eu am primit 3/8 din bunul lor imobil în speță un apartament. Eu fiind nepot de fiica decedata în urma cu 20 de ani. Acum a decedat și bunica în urma cu 4 luni. Nu s a făcut succesiunea după ea. Eu am scos de la cadastru un certificat de informare și acolo apar doar eu cu unchiul și soția lui. Bunica nu apare nici pe rol la taxe și impozite. Sa înțeleg ca bunica le a dat lor partea ei din viata? Altfel cum este posibil ca bunica sa nu apară în actul cadastral?. Va mulțumesc și aștept răspuns. Seara buna.
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2024
ÞUCMEANU SIMONA MARIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 13:59, 23 Decembrie 2024
Buna ziua

Daca aveti 3/8 insemna ca acel apartament a fost in intregime al bunicului. Prin urmare el s-a impartit:

--> un sfert sotia supravietuitoare (bunica --> 2/8)
--> 3/8 un copil (unchiul)
--> 3/8 cel de-al doilea copil, mama dvs in locul careia ati venit dvs.

Bunica ar fi trebuit sa aiba 2/8 din acel apartament.

Posibil ca bunica sa fi vandut unchiului si sotiei sale partea sa din acel apartament, altfel nu prea avea cum sa apara sotia unchiului acolo.

Gasiti aceste informatii in capitolul B din extrasul de carte funciara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citiți pe extrasul de carte funciara deasupra rubricii unde apar numele unchiului și soției lui.
Acolo e menționat actul în baza căruia s-a făcut intabularea pe numele lor.
multumesc pentru raspuns.

In capitolul B scrie ca s-a facut in baza actului nr.... ACT DE CONSINTAMANT .
Asta inseamna ca unchiul a avut UZUL FRUCT pentru bunica ?
Pentru ca eu nu am acces la acel act .
Va multumesc
Pai toate actele juridice sunt de consimțământ, ca fără consimțământ, nu exista act juridic valabil.
Poate sa fie orice.
Puteți lua mai multe detalii de la Biroul de Carte Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare succesiune unchiul meu mi-a lasat un testament la notar ... Antik Antik Intrebare succesiune Unchiul meu mi-a lasat un testament la notar si m-a instituit legatar universal ,unchiul a decedat in 2023 . Unchiul meu era vaduv ... (vezi toată discuția)
Mostenire raisapop raisapop Buna ziua, Tatal meu s-a recasatorit si a avut un fiu cu a doua sotie. Am aflat acum ca a decedat acum 2 ani. 1. As dori sa stiu cum pot afla daca s-a facut ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi dati si mie un sfat tati2010 tati2010 buna.Am si eu o problema. Bunica sotului meu a decedat, ea avand 3 copii.In timpul vietii, ea a cumparat un imobil(casa+curte)de la X in baza unei declaratii ... (vezi toată discuția)