avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG conflict de interese
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG conflict de interese

Buna ziua,

Sunt mama unui baietel in varsta de aproape 2 ani, incadrat in grad grav de handicap. Pentru recuperarea lui, facem foarte multe terapii.
In cazul in care decidem infiintarea unui ONG, ce va avea ca scop sprijinirea copiilor cu dizabilitati, prin plata cheltuielilor pentru terapii, vom putea deconta si terapiile copilului nostru?
Asociatia ar fi formata din 3 membri, mama, tatal si bunica. Consiliul Director ar avea aceeasi componenta.
Noi dorim sa ajutam si alti copii, dar sa decontam si terapiile copilului nostru.
Avand in vedere prevederile art 22 din OUG 26/2000, in cazul in care aga/CD cu aceasta componenta, decide decontarea terapiilor pentru copilul nostru, ne aflam in conflict de interese? Sanctiunea ar fi de ordin penal sau doar un conflict de interese ivit in interiorul ONG (in sensul ca hotararea ar putea fi atacata in instanta)?
In practica, stiu ca sunt foarte multe familii care folosesc banii stransi din formulare, exclusiv pentru copilul lor. Insa, nu stiu daca e tocmai corect din punct de vedere legal.
As dori sa functionam legal, insa ne-ar ajuta sa decontam macar partial terapiile copilului nostru.

Va multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2024
Ioana2809, utilizator

Alte discuții în legătură

Facturi emise de cabinet de psihologie emajaga emajaga Bună ziua, Dacă sunt membru fondator al unui ONG și am și Cabinet Individual de Psihologie pot tăia facturi de pe cabinet către propriul ONG ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie non-profit tratament copil DaddyEngineer DaddyEngineer Buna seara, Fata mea cea mica(1 an si 4 luni) a fost diagnosticata cu o boala metabolica rara (pana in prezent stim doar de un singur caz in Romania -caz ... (vezi toată discuția)
Cum pot cheltui bani stransi in contul unui ong predescumugurel predescumugurel Am un baietel de 7 ani care are diagnosticul tetrapareza spastica si epilepsie simptomatica ,motiv petru care anul acesta am infintat un ong. Statutul ong este ... (vezi toată discuția)