avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoaștere divorț si căsătorie in USA
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoaștere divorț si căsătorie in USA

Buna ziua,

am o intrebare. Eu am fost căsătorită in 2017 in USA, Texas cu un cetățean american și am divorțat tot in USA, Texas in 2024. Nu am recunoscut căsătoria in Romania fiindcă e super mega complicat. Acuma ma intreb ce voi face cand va trebui să-mi schimb buletinul in cel electronic sau pașaportul. Trebuie să-mi dau starea civilă acolo. Pot sa dau necăsătorită sau trebuie sa recunosc înainte divorțul si implicit căsătoria in România? Sunt din Cluj-Napoca, dar locuiesc in Germania.
Care este cea mai simplă cale pentru mine de a fi in legalitate? Mentionez ca nu mi-am schimbat numele când m-am căsătorit.
Vă mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am nevoie de ajutor intr-o situatie cam incurcata. ... IntelQC IntelQC Buna ziua, Am nevoie de ajutor intr-o situatie cam incurcata. O prietena \"Diana Munteanu\" (numele inainte de casatorie, nume fictiv) a cumparat in 2010 ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez sa obtin recunoasterea casatoriei in strainatate de organele romanesti bs42007 bs42007 Problema mea este urmatoare:m-am casatorit in 2004 in romania cu un cetatean america,in 2008 am divortat aici in USA, iar acum vreau ca sa ma recasatoresc cu ... (vezi toată discuția)
M-am căsătorit in românia acum 20 de ani cu un cetățean ... ElenaH73 ElenaH73 M-am căsătorit in România acum 20 de ani cu un cetățean american, locuim in USA de aproape 20 de ani am devenit intre timp si eu cetățean american, ... (vezi toată discuția)