avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, m-am mutat recent intr-un ansamblu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, m-am mutat recent intr-un ansamblu imobiliar format ...

Bună ziua, m-am mutat recent intr-un ansamblu imobiliar format din case. Pe o parte a terenului au fost construite si vandute 28 de case de către un dezvoltator imobiliar acum 3 ani. Pe cealaltă parte a terenului sunt în construcție 40 de case de către alt dezvoltator imobiliar. Din cele 40 de case doar 7 sunt finalizate și mutate, restul de 33 de case fiind încă în construcție. Șirurile de case sunt despărțite de un drum de acces privat de 8 m cu tot cu delimitarea trotuarelor. Exista deja o asociație înființată de acum 3 ani iar noii proprietari adera la aceasta asociație având în vedere ca este vorba de un teren privat, teren la care fiecare proprietar are cota parte egala. Problema sta în felul următor: locatarii care s-au mutat acum 3 ani nu au avut niciun fel de problema sau constrângere în ce privește parcatul mașinilor având în vedere ca pe partea stanga a drumul era un teren viran, liber de construcții. Acum ca nu mai este posibila parcarea pe acea suprafață bineînțeles ca au apărut conflicte. Asociația de proprietari vrea sa se voteze în sedinta faptul ca cei cu 3 au mai multe mașini sa poată parca 1 sau 2 mașini în curte și restul în afara porții, cei cu 2 mașini sa parcheze in curte sau dacă nu este posibil 1 în curte și una afara și obligatoriu cei cu 1 mașina sa parcheze in curte. Mie nu mi se pare corect și după părerea mea fiecare trebuie sa aibă acces sa poată parca în egala măsură în afara curții măcar 1 masina. Va rog sa ma ajutați în ce privește urmatoarele:
1. Asociația de proprietari ma poate obliga sa ma supun majorității prezente la ședința chiar dacă aceasta majoritate este compusa în mare parte de proprietarii vechi (amintesc ca 33 de case nu sunt înca finalizate și vândute)
2. Asociația de proprietari îmi poate impune un alt regim decât al altui vecin prin prisma nr de mașini deținute?
3. Noii locatari trebuie sa se supună unui ROI formulat doar de vechii proprietari? În ROI se vrea menționarea expresa a problemei privind parcările pe drumul de acces și amendarea nerespectării acestuia
4. Este normal sa se hotărască plata la investiții majore (ma refer aici la porți cu automatizare etc) având în vedere ca terenul este încă un șantier în constructie și 33 de case încă nu s-au mutat? Ceilalți proprietari vor beneficia de un bun plătit doar de o parte dintre locatari sau li se poate imputa abuziv plata când se vor muta?
În speranța că mă puteți ajuta,
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2024
DDVEP, utilizator

Alte discuții în legătură

Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)
Ma poate obliga asociatia de proprietari sa platesc poarta de acces in curte? tuntila tuntila buna ziua. am si eu niste intrebari legate de drepturile asociatiilor de proprietari de a ma obliga sa platesc pt. o poarta de acces in curtea ... (vezi toată discuția)
Parcare autoturism pe un drum de privat(drum de servitute) imbroserv imbroserv Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta. Locuiesc pe un drum privat care are un nume pana la axul strazii si un alt nume pe cealalta parte a ... (vezi toată discuția)