avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua , sunt o fată în vârstă de 16 ani și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua , sunt o fată în vârstă de 16 ani și câteva ...

Bună ziua , sunt o fată în vârstă de 16 ani și câteva luni și vreau să plec de acasă la familia iubitului meu care este și el , tot minor . Înainte de a zice ,, lasă ca o să regreți tu mai târziu “ și multe altele , am capacitatea de a-mi asuma multe lucruri .
Eu sunt înfiată de către părinții actuali de la 9 ani (eu împreună cu sora mea mai mică ) , înainte era totul bine și frumos dar cu timpul când am început să mă maturizez și mai tare aceștia și au schimbat comportamentul radical , tipa la mine fără să fi făcut ceva încep scandaluri numai de dragul de a începe un scandal , nu am spațiu personal absolut deloc , pot să ies afară o singură dată pe săptămână cu locație pe telefon și sunându- ma din 2 în 2 minute ori ca să mă certe ori ca să caute motiv de ceartă precum ,, da mai stai mult? “ da cu cine ești ? Ce faci acum? De ce nu ai luat-o și pe sora ta când te vezi cu prietenii tăi ? Și multe altele . Țin să menționez ca sora mea mai mică este cea mai răsfățată iar eu dacă încerc să le explic un lucru de fiecare dată se lasă cu ceartă . Cumva dacă nu fac cum vor ei și dacă nu sunt o slugă ori ies certuri foarte urate cu ambii și mă amantinta ca mă duc la casa de copiii . Cumva ei abuzează de faptul ca au putere asupra mea fiind minoră .
Mama iubitului meu este de acord să mă mut la ei , problema sunt părinții mei care au zis indiferent dacă te dau eu afară sau pleci tu eu anunț poliția să te aducă acasă ,, în pizda matii” .
Țin să menționez ca dacă plec ,plec de bună voie . Ce pot face dacă ei anunță poliția iar eu le zic ca sunt acolo de bună voie ? Eu vreau să îmi continui liceul și sunt conștientă în ceea ce mă bag așa ca am nevoie de răspunsuri calitative . Mulțumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:52, 23 Decembrie 2024
Parintii tai poate reacționează exagerat, poate totuși s-a întâmplat ceva de sunt neîncrezători, poate nu reușesc sa se poarte adecvat cu un adolescent, nu știu, însă trebuie să recunoști ca daca esti azi la acest nivel, ești și datorita lor.
Daca pleci, cred ca creezi o ruptura care e mai greu de reparat. Sunt de părere sa mai ai răbdare, poate reușești sa te înțelegi

Dacă nu, poți pleca, la vârsta asta, nu prea mai sunt instrumente pt a te aduce înapoi, politia și dacă o anunță, nu au cum sa te ia cu forța înapoi. Sigur ca se va face o ancheta, vor interveni și cei de la dgaspc, autoritatea tutelara, mai depinde de cât de tare e pe poziție mama unde te muti, pt a rămâne.
Problema e ca nu știm cât parintii minorului își pot sau vor sa își asume și întreținerea ta, cat sunt dispuși sa te tina, cum, în ce conditii, ce fac la prima cearta, etc etc Nu cred ca e bine pt tine sa faci compromisuri pt a rămâne la parintii băiatului, iar daca pleci, parintii tai poate nu te mai primesc.
Deci cred ca e cazul sa te mai gândești sau sa mai aștepți .
Ultima modificare: Luni, 23 Decembrie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am 16 ani, pot pleca de acasă? amaliapopa amaliapopa Dacă am 16 ani, pot pleca acasă la iubitul meu de aproape 20 de ani? Vreau sa va spun ca eu stau cu bunicii mei de mică, și bunica mea nu ma lasă sa fac ... (vezi toată discuția)
Oare sa plec de la parintii mei??? Ungureanu Marcela Ungureanu Marcela Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am 17 ani iubitul meu fiind major ,are 20 de ani ... andm25 andm25 Buna ziua . Am 17 ani iubitul meu fiind major ,are 20 de ani . Dacă plec de acasa din cauza părinților mei care au aflat de relația noastră și nu sunt de ... (vezi toată discuția)