avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Sunt muzician în timpul liber şi am avut o cântare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Sunt muzician în timpul liber şi am avut o cântare

Bună ziua,

Sunt muzician în timpul liber şi am avut o cântare cu mai mulţi instrumentişti, adunaţi fiind de un terţ. Cântarea a avut loc într-un local, ne-am făcut programul, dar terţul a încasat banii pe firma sa şi nu poate să ni-i dea până nu facturează către noi.

Eu nu fac asta zilnic şi nu cunosc bine legislaţia în domeniu, dar eu nu am PFA şi nici SRL. În acest caz, cum pot să-mi primesc banii, legal, astfel încât să poate şi terţul să factureze? Sunt conştient că trebuie plătite nişte taxe, dar nu ştiu sub ce formă aş putea.

Sunt nevoit să-mi fac PFA sau pot încheia un contract şi pe persoană fizică?

Mulţumesc şi sărbători cu bine!
Ultima modificare: Marți, 24 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:19, 24 Decembrie 2024
Sa aveți pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii repetitive intre pfa si srl start2015 start2015 Buna ziua! Am si eu o neclaritate in ceea ce priveste contractarea unui PFA de catre un S.R.L. care doreste aceasta colaboare... Este legal ca PFA-ul se se ... (vezi toată discuția)
Angajat la stat - situatie foarte complicata adelis2000 adelis2000 Buna, Daca ma puteti ajuta cu o clarificare va rog. Angajatorul, Opera Nationala, institutie de stat, foloseste intern expresia ”liber de partitura”. ... (vezi toată discuția)
Firma web development, posibilitate de facturare persoana fizica ue sau non-ue Mrpu Mrpu Buna, Doresca sa aflu mai multe informatii despre posibilitatea facturarii persoanelor fizice aflate in UE sau non-UE. Eu ofer servicii de web ... (vezi toată discuția)