avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, daca am o casa pe numele meu. Si am o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, daca am o casa pe numele meu. Si am o relatie de concubinaj ...

Buna ziua, daca am o casa pe numele meu. Si am o relatie de concubinaj de lunga durata. Casa a fost luata inainte de inceperea relatiei. Oare daca ne desoartim concubinul are vreun drept asupra casei? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Klara 24 , utilizator 18:44, 25 Decembrie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nici un drept , nici daca ati fi fost casatoriti n-ar fi avut , bunurile detinute inainte de casatorie sunt bunuri proprii . Poate avea un drept de creanta daca a facut investitii la casa si are dovezi in acest sens , avand in vedere insa ca a locuit acolo o lunga perioada de timp fara a plati chirie , rate , etc nici asta nu cred ca se aplica .
Multumesc frumos de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Concubinaj timp de 26 de ani- drepturi concubina? xyz098 xyz098 buna ziua bunicul meu a trait cu o adoua femeie fara sa se casatoreasca timp de 26 de ani acum dupa moartea lui ea a zis ca isi vrea partea ei cu toate ca ea ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)