avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general O persoana angajata are o poprire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

O persoana angajata are o poprire

Va aduc la cunostiinta urmatoarea speta si anume,o persoana angajata unei firme incaseaza salariu in numerar de doua ori pe luna, avans si lichidare, din punctul de lucru in care activeaza si care are o poprire pe salariu. Firma nepunadu-i la dispozitie adresa de înfințare a popririi iar acesta persoana își ia salariu din punctul de lucru în care activeaza trecând de fiecare data banii încasați ca și salariu în registrul de casa,după o vreme firma spune ca datoreaza un echivalent al popririi respective pentru o perioada de timp,pentru ca nu trebuia să încaseze toți banii ci minus 1/3 din salariu,deși înca odata menționez că nu a primit nimic oficial din partea firmei ca si înștințare ca ar avea o poprire.Poprirea exista iar persoanei respective i sa completat o dispozitie de plata pentru suma respectiva cu motiv "avans salariu" urmând sa platesca acesta suma încasata.Întrebarea care este cadrul legal de plata,se opreste din salariu lunar,se plătesc toti banii odata?În cazul improbabil de altfel daca persoana respectiva demisioneaza/nu mai poate lucra la compania respectiva/nu mai are loc de munca cum se pot recupera de firma sumele respective?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: dannychris , utilizator 08:43, 26 Decembrie 2024
Ca sa i se opreasca intreaga suma , ar trebui ca salariatul sa-si dea acordul.
Acordul este exprimat printr-o dispozitie de plata semnata de angajat însa plata efectiva cum se poate face legal,cu retineri lunare din salariu?sau cum?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu eliceh eliceh Buna seara, Am unele neclaritati cu privire la poprirea pe salariu la care ar trebui sa procedez in urma primirii unei comunicari din partea unui birou de ... (vezi toată discuția)
M-am angajat la o firma de distributie si dupa 4 luni mi-au spus ca am un minus de 14.000,00 lei pe care ma obliga sa-l platesc cristinutza_centru86 cristinutza_centru86 ajuuuuttttoooorrrr! in urma cu 4 luni prietenul meu s-a angajat la o firma de distributie, a fost in perioada de proba timp de 2 saptamani dupa care i-au spus ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu fara incuviintarea executarii silite - abuz banca davidescucostel davidescucostel Buna ziua Problema mea este urmatoarea : - in urma cu 4 ani am facut un imprumut de nevoi personale la banca . Am achitat o buna perioada ratele , dar ... (vezi toată discuția)