Bună ziua! Vă scriu pentru a solicita consultanță juridică în legătură cu o situație complicată referitoare la mai multe credite contractate de mine. Situația este următoarea: am contractat mai multe credite de la diferite bănci, care aveau termen de rambursare pe o perioadă de 3 ani, ceea ce înseamnă că maxim în anul 2010 trebuiau achitate. Din păcate, nu am reușit să le achit la timp, iar între timp am fost executata silit de către firme de recuperare creanțe.
Înțeleg că, din punct de vedere legal, băncile au dreptul să mă execute silit în termen de 3 ani de la data scadenței ultimei rate (prescripția dreptului de a solicita executarea). Având în vedere acest aspect, aș dori să știu:
Ce se mai poate face în cazul meu, ținând cont de faptul că au trecut mai mult de 3 ani de la termenul limită de achitare a creditelor?
Există șansa de a contesta executarea silită sau alte acțiuni întreprinse de firmele de recuperare creanțe?
Mentionez faptul ca în prezent o firma de recuperetori a pus sechestrul pe masina personală, sechestru ce se va ridica doar dacă achit datoria plus cheltuielile de judecată.
Nu mai puteți face nimic, dacă ați depășit termenul de 15 zile de la data când ați aflat de existența executării.
Executările silite din trecut SUNT perfect LEGALE, dacă n-au fost contestate atunci la timp, în termenul de 15 zile.