avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Credit nevoi personale

În urma cu 8 ani ,am făcut un credit pentru nevoi personale,la care nu am platit nicio rata din motive ..... Personale.actualmente singurul lucru deținut este o casa .Va rog să îmi spuneți dacă în urma executării silite îmi poate banca sechestru pe casa
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:46, 12 Februarie 2017
Buna seara,
Banca nu va putea solicita executarea decat in termen de 3 ani de la data ultimei plati a ratei.
Daca acum incearca acest lucru va trebui sa va adresati instantei si sa aratati ca a intervenit prescriptia.
Va sfatuiesc sa solicitati ajutorul unui avocat care sa va indrume daca este cazul!
Imediat ce va incepe executarea silita (sens in care veti primi o somatie de la executorul judecatoresc), trebuie sa depuneti contestatie la executare la judecatoria din raza domiciliului dvs. Banca/firma de recuperare poate solicita poprirea conturilor si a salariului, dar si executarea bunurilor mobile si imobile. Prin contestatie sa solicitati anularea executarii ca urmare a prescrierii dreptului la executarea silita.
Termenul ptr.depunerea contestatiei este de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii, nu trebuie sa depasiti acest termen!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Se poate prescrie datoria mea? andreeapiringer andreeapiringer Bună ziua! Am o datorie la o banca de 6000E. Creditul a fost făcut în 2008, Din 2009 nu am mai plătit absolut nimic. Azi am primit prin posta o executare ... (vezi toată discuția)
Prescriere drept de continuare executare silita Ioanasergiu1985 Ioanasergiu1985 Bună ziua, Am luat un credit nevoi personale în iunie 2008 și nu am mai achitat ratele. În 2009 banca a cesionat creanță la o firma de recuperatori. În ... (vezi toată discuția)