avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa-mi desmostenesc unicul copil, tatăl ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa-mi desmostenesc unicul copil, tatăl copilului a decedat ...

Cum pot sa-mi desmostenesc unicul copil, tatăl copilului a decedat în urmă cu 3 ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:50, 13 Ianuarie 2025
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai daca vindeti tot ce aveti, si va mutati in chirie, sau la azil.
Alta posibilitate legala nu este.
Legea nu permite dezmostenirea.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă aveți bunuri proprii, puteti semna cu cineva un contract de intretinere, asa îl veți dezmosteni indirect și veți avea sprijin la bătrânețe.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati avut bunuri comune cu sotul decedat, atunci 3/4 din cota acestuia ii revine copilului, adica 5/8 din tot ce ati avut impreuna cu sotul. Trebuie mai intai sa ii platiti copilului sulta ca sa deveniti pe deplin proprietara si apoi o puteti instraina prin vanzare sau alte forme.
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2024
petrucelmare, utilizator
Mulțumesc!
Il va cita cineva , eu intenționez sa merg doar la un notar public , nu în tribunal

gi-jane2 a scris:

Dacă aveți bunuri proprii, puteti semna cu cineva un contract de intretinere, asa îl veți dezmosteni indirect și veți avea sprijin la bătrânețe.

Eu nu am fost căsătorită cu tatăl copilului( defunctului), copilul are acum 29 de ani, și nu am stat împreună decât 4 ani nu avem nimic de împărțit deoarece el avea casa lui, dată de către părinți defuctului cadou.
Nu avem o relație mamă fiu de f. mult timp, și nu cred că vom avea.
Ultima modificare: Marți, 31 Decembrie 2024
Alina Margaret, utilizator

Alte discuții în legătură

Hristos a inviat! daca am infiat acum 26 de ani o fetita care ... coco_stefania coco_stefania Hristos a Inviat! Daca am infiat acum 26 de ani o fetita care acum imi creeaza mari probleme si nu mai suport, o pot desfia? Sau daca nu , sa o dezmostenesc? ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am si eu o intrebare....soț și soție casătoriți ... DimitriP DimitriP Buna seara, Am si eu o intrebare....soț și soție casătoriți de peste 30 de ani cu un copil rezultat din căsătoria lor, soțul a avut un alt copil ... (vezi toată discuția)
Desmostenire arcomanomaria arcomanomaria Ma intereseaza daca este posibil si care este procedura pentru a desmosteni propriul copil. (vezi toată discuția)