avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... desmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

desmostenire

Ma intereseaza daca este posibil si care este procedura pentru a desmosteni propriul copil.
Cel mai recent răspuns: arcomanomaria , utilizator 15:09, 31 Iulie 2012
Copiii au dreptul la rezerva succesorala
Nu se poate sa dezmosteniti copii, Decat daca va vindeti toate bunurile pe care le aveti si cheltuiti bani toti oana in momentul decesului dvs....:D
Copii , alaturi de Sotul spravietuitor, sunt mostenitori rezervatari, carora prin lege li se cuvine o cota parte din mostenire la care au dreptul chiar daca defunctul a lasat testament sau donatie...aceasta cota impusa prin lege se numeste rezerva succesorala.
Multumesc pentru consiliere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament ankalupu ankalupu daca fac testament, si nu vreau sa las nimic copilului, pot fi obligat sa i dau o parte din proprietati?daca eu nu vreau copilul are dreptul la banii ... (vezi toată discuția)
Dezmostenire DanCristian199 DanCristian199 Cand poate fi un urmaș dezmostenit? În ce fel isi poate pierde dreptul? Dacă părintele lasa averea în timpul vieții lui altcuiva,urmașul isi pierde ... (vezi toată discuția)
Mostenire georginica georginica Eu si sotul meu nu avem copii, in schimb sotul are un copil dintr-o alta casatorie. Intrebarea mea este ce fel de contract juridic, care nu poate fi atacat ... (vezi toată discuția)