avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru orice încasare pentru care se taie pacientului ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru orice încasare pentru care se taie pacientului /persoană fizică chitanță, reprezentând plata cash a serviciului psihologic prestat, este obligatoriu să fie emisă și factură ce se va înregistra în SPV?

Pentru un cabinet individual de psihologie. Începând cu 01 ianuarie 2025, pentru orice încasare pentru care se taie pacientului /persoană fizică chitanță, reprezentând plata cash a serviciului psihologic prestat, este obligatoriu să fie emisă și factură ce se va înregistra în SPV? Cabinetul nu deține casă de marcat pentru eliberare bon fiscal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Decembrie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 08:16, 28 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, pentru că nu sunteți organizat sub formă de societate comercială, nu aveți drept de deducere TVA. Aveți obligația de a emite doar chitanță, nu și facturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cmi- chitante sau casa de marcat? cactusul cactusul As vrea sa stiu daca intr-un cabinet stomatologic (CMI), pentru lucrarile efectuate pacientilor, este corect sa se taie chitante pentru plati efectuate cu ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri contabilitate cmi nicoleta_gheorghe nicoleta_gheorghe Buna ziua, am infiintat de curand un CMI stomatologie, neplatitor de TVA si am cateva nalamuriri, daca ma poate ajuta cineva : 1.activitatea se ... (vezi toată discuția)
Facturier/chitantier butterfly_1976 butterfly_1976 Buna seara! 1.Cum se inregistreaza serviciile din care se incaseaza sume mici (de ex 5 RON) ? Dar pt 50 RON tb factura sau chitanta? 2. Se trec si in ... (vezi toată discuția)