avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua ! Faptul ca îl trec pe tata pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua ! Faptul ca îl trec pe tata pe certificatul de naștere ...

Bună ziua !
Faptul ca îl trec pe tata pe certificatul de naștere îi dă drep egal ca și exercitare a autorității părintești ?

Dacă îl trec pe certificatul de naștere o să am nevoie de acordul lui când o să ies din țară ?
Eu cu tatăl nu suntem căsătoriți , suntem despărți doar ca nu voiam ca și copilul să nu aibă tată pe certificat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:28, 28 Decembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, din momentul stabilirii filiatiei, ambii parinti au drepturi si obligatii egale, regula fiind autoritatea parinteasca comuna.

Ori schimbare a regulii se face prin instanta si doar pentru motive temeinice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte imi trebuie si cum obtin hotararea judecatoreasca de incredintare a unui minor? GeorgiAnaSofia GeorgiAnaSofia Buna ziua. Fetita mea are 1 an, locuieste exclusiv cu mine, tatal nu plateste pensie, nu se intereseaza de ea, nu o viziteaza. A recunoscut-o, este in ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil Anonimus_2020 Anonimus_2020 Buna ziua! Am un copil de 2 ani cu fostul iubit pe care nu l-am trecut ca tata in certificatul de nastere pt ca nu mai e nimic intre noi. In ciuda faptului ca ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)